glasul-hd.ro Web analytics


Special

FOTO. În sprijinul copiilor orfani din România, brădeanul Edward Dijmărescu a „cucerit” cel mai înalt munte din Europa

Fără o experiență de alpinist, dar cu un suflet enorm și cu o ambiție de fier, Edward Dijmărescu, originar din municipiul Brad, a „cucerit” cel mai înalt munte din Europa, Elbrus (5,642 metri). Expediția s-a datorat unei cauze nobile, și anume pentru a aduna fonduri pentru organizația caritabilă FARA, care ajută copiii orfani din România.

A fost pe Everest Base Camp (aproximativ 5.357 de metri altitudine) cu scopul de a strânge fonduri pentru Institutul de Cercetare al Cancerului din Londra, iar anul trecut, a „cucerit” cel mai înalt munte din Africa, Kilimanjaro (5,895m), adunând bani pentru oamenii nevăzători și cei cu probleme de vedere. Sunt doar două dintre expedițiile caritabile ale brădeanului Edward Dijmărescu, iar luna aceasta a mai făcut una. De această dată, Edy a urcat pe cel mai înalt munte din Europa, Elbrus, la o altitudine de 5.642 de metri. Întreaga aventură a brădeanului a avut un singur scop: strângerea de fonduri pentru copiii orfani din România. „Prin această expediție pe care o voi desfășura în luna august, intenționez să adun suma de 2500 de lire pentru copiii orfani și abandonați care au nevoie de ajutorul nostru. Toate fondurile strânse vor fi donate organizației caritabile FARA care va aloca corespunzător toți banii strânși. Nici nu pot să-mi imaginez cum e să fii un copil singur în această lume mare și înfricoșătoare! Tu poți?”, a fost mesajul postat de Edy pe pagina sa de socializare, înainte de a pleca în expediție pe muntele Elbrus.

O ascensiune dificilă

După un efort continuu de câteva zile și o ascensiune extrem de dificilă, dar care a meritat tot efortul, în data de 10 august, Edy a pus steagul municipiului Brad pe Elbrus. „Astăzi (n. red. 10 august) am cucerit cel mai înalt munte din Europa, Elbrus (5.642m), pentru Fundația FARA. Dacă vreți să donați pentru această caritate extraordinară care ajută copiii abandonați și vulnerabili din România accesați linkul: www.justgiving.com”, a postat Edy pe facebook imediat după ce a ajuns pe munte.
Edward Dijmărescu trăiește în Londra de aproximativ 15 ani împreună cu soția sa, iar în prezent conduce departamentul de proprietăți și proiecte din Nightingale Hammerson, o casă de îngrijire care oferă sprijin pentru locuitorii vârstnici din comunitatea evreiască. De mai bine de cinci ani, Edward participă la diferite expediții și maratoane în scopuri umanitare. În 2013 a alergat la Maratonul Londrei pentru Spinal Research UK (Cercetare pe Coloana Vertebrală), terminând cursa în aproximativ cinci ore. În 2014 a făcut o expediție la Machu Picchu, în Peru, luând drumul faimosului Inka Trail și strângând fonduri pentru Crucea Roşie Britanică, iar între 2012 și 2016 a participat la diferite curse de alergare (fiecare mai lungi de 20 de kilometri) pentru diferite organizații caritabile. În 2017, brădeanul a ajuns la Everest Base Camp (aproximativ 5.357 de metri altitudine) pentru a strânge fonduri pentru Institutul de Cercetare al Cancerului din Londra, iar anul trecut, a urcat pe cel mai înalt munte din Africa, Kilimanjaro (5,895m), adunând bani pentru oamenii nevăzători.
Hunedorenii care doresc să afle mai multe detalii despre expediția din 2019 a lui Edy dar și care doresc să sponsorizeze acest act caritabil pot accesa link-ul http://www.justgiving.com/Edward-Dijmarescu3?utm_id=124. Numele celor care donează va fi postat pe pagina oficială de donații.

Vezi și
Close
Back to top button
Close
Close