Facebook împlinește astăzi 16 ani. Tu de cât timp ești prezent pe Facebook? Cât timp petreci zilnic și la ce îți e de folos platforma socială?
În 4 februarie 2004 Mark Zuckerberg a fondat rețeaua „The Facebook”, având la început denumirea „thefacebook.com”. Facebook, lansată inițial ca o rețea universitară, a fost extinsă apoi angajaților unor companii ca Apple și Microsoft.
Facebook este un site web de tip rețea de socializare din Internet.
În acest moment Facebook este una dintre cele mai răspândite rețele sociale din lume.
Utilizatorii pot intra în această rețea din orice loc unde există acces la Internet pe baza unei parole, stabilite inițial odată cu completarea formularului de înscriere conținând o serie întreagă de întrebări personale.
Facebook Note a fost introdus pe 22 august 2006, o caracteristică de blogging care permite etichete și imagini incorporate. Utilizatorii au putut mai târziu să importe bloguri din Xanga, LiveJournal, Blogger, și alte servicii de blogging.
Pe 7 aprilie 2008, Facebook a lansat o aplicație pe bază de mesagerie instantanee Comet denumită “Chat”, care permite utilizatorilor să comunice cu prietenii și este similară în funcționalitate cu mesageria instant folosită de calculatoare.
Facebook a lansat Gifts (Cadouri) pe 8 februarie 2007, permițând utilizatorilor să trimită cadouri virtuale pentru prietenii lor din profil.
Cadourile costă 1,00 dolar fiecare, și un mesaj personalizat poate fi atașat la fiecare cadou.
Pe 14 mai 2007, Facebook a lansat Marketplace, care permite utilizatorilor să posteze anunțuri gratuite.
În afară de site-ul Facebook, mesajele pot fi accesate prin aplicații mobile ale site-ului, sau o aplicație dedicată de Facebook Messenger.
Din aprilie 2011, utilizatorii Facebook au avut posibilitatea de a efectua apeluri de voce în direct prin intermediul Facebook Chat, permițând utilizatorilor să converseze cu alții din întreaga lume.
Pe 6 iulie 2011, Facebook a lansat serviciile de apeluri video prin Skype ca partener de tehnologie.
În septembrie 2014, Facebook a anunțat că sunt 1 miliard de vizualizări video pe zi, și că va permite accesul public la contoarele de vizualizare ale clipurilor video publicate de utilizatori, pagini, și personalități publice.
În octombrie 2014, Facebook a anunțat că utilizatorii se pot conecta la site prin intermediul serviciului Tor de protejare a anonimității, folosind un browser Tor pentru protejarea vieții private cu o criptare folosind SSL.
One Comment