glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

S-a ajuns în faza în care PSD trebuie scos în afara legii

Nicio țară din lume nu devine moșia celor ce câștigă niște alegeri, nu există legi care să oblige un popor să tolereze prostia. Or, ceea ce se întâmplă în România în acest moment, exact aici duce: dispreț total față de orice normă de reprezentare a intereselor publice. Toate țările au o direcție, toate construiesc, toate atrag investiții – doar noi stăm ca proștii-n gară și ne uităm cum pierdem tren după tren.

Mai întâi, parlamentarii PSD au avut grijă să își tripleze lefurile. A urmat apoi sarabanda schimbărilor din funcții, vezi cazul inspectorilor școlari de la Buzău, Brăila sau Vrancea, reveniți pe aceleași poziții după hotărâri ale instanței. Când toți sperau că Legea salarizării le va aduce bani în plus, s-au trezit cu salarii tăiate – și nu în criză, ci în plină creștere economică; medicii sperau la cei 3-4.000 de euro anunțați de Olguța și acum se văd cu buzunarele mai goale decât înainte. Parlamentarii își dau lefurile înainte de Paști – 16 000 de lei -, un minister care nu mai există (cel pentru Consultare Publică şi Dialog Social) „ia” și el leafă, în timp ce profesorii și funcționarii merg în van pe la casierie. Pe lângă asta pune toate legile cu dedicație pentru corupți: închisoare la domiciliu, prescripție la trei ani pentru conflict de interese și toate celelalte.

S-a ajuns în acel punct în care justiția, atâta cât a mai rămas, va trebui să reacționeze. Dacă mâine gașca din jurul lui Dragnea va hotărî ieșirea din Uniunea Europeană și alipirea la Uniunea Rusia-Belarus – asta va însemna că musai să acceptăm?

Până la urmă, o țară e un organism viu – și organismul ăsta evoluează, mai repede sau mai încet, către civilizație. Cu hopuri, cu nehopuri, dar într-acolo. Ce faci, ce soluție ai când – fie și prin democrația votului – țara e întoarsă pur și simplu pe dos? Ce faci când te întreabă copilul de ce premierul acestei țări nu e în stare să vorbească românește corect, de ce ministrul Educației are aceeași problemă, de ce Camerele Parlamentului au în frunte doi repetenți? De ce țara asta a pierdut pe timp de pace mai mulți oameni decât în cele mai aprige războaie.

La fel, în ce fel protejezi aspirația onestă a celorlalți social-democrați – pentru că, până la urmă, nu toți socialiștii sunt condamnați penal și nu toți au devalizat insule, companii de stat sau altele. Nu toți socialiștii și-au lăsat nevestele și nu toți au spaimă de stomatolog.

România e pe cale să își rateze tot finalul tranziției – am suferit atâta și acum ne întoarcem la punctul ăla nenorocit în care tremuram că-i inflație, că dobânzile se duc în sus, că lumea civilizată se uită la noi câș. În loc să ajungem la bunăstarea celor care și-au făcut lecțiile și acum trăiesc cât de cât bine, noi ne aruncăm caietele-n foc. Sigur că repetenții, românii din ultima bancă, aplaudă, sigur că e spectaculos să dai foc la catalog, dar asta ne va arde pe termen lung.

Du-te la primărie și depune-ți dosarul pentru asistență socială – legea îl obligă pe primar să se poarte cu tine cu mănuși; du-te și fă-ți o firmă și o să fii călărit de controale și amenzi. Dă de pomană în centrul satului și zece vor tăbărî pe tine, că le e foame și amețesc de la muncă; dă de veste că ai nevoie de un ajutor să repari gardul și niciodată nu te vei simți mai singur. Despre asta e vorba, aici face praf gașca asta din PSD esențele: miza pe nemuncă, pe ne-educație,pe ne-performanță, pe bunul plac.

În acest moment, toți senzorii țării sunt dereglați, suntem în mocirla călduță a Stambulului; e o  dictatură derizorie, a analfabeților și a proastelor atent coafate – și dacă toate acestea nu vor fi oprite la timp, încă un tren va pleca din gară fără noi. Mă rog, fără unii.

 

 

6 Comments

 1. draga domnule gherman . sa scoti partidul care a castigat puterea in alegeri , la vot , este ca si cum ai spune ca scoti democratia in afara legii. dar stati linistit , a scoso sriul inaintea dumneavoastra. problema domnule gherman , nu este psdul , problema este inexistenta celorlalte partide care ar trebuii sa contracareze sau sa echilibreze scena politica . a te supara pe psd ca se comporta asa cum se compurta , inseamna sa te superi pe bou ca este bou.

 2. Nu PSD-ul trebuie scos înafara legii, ci gașca de farisei incompetenți care îl conduc!

 3. Povesti de adormit copii . Toate partidele de dupa 1990 ar trebui scoase in afara legii :Unii pentru ce au facut , altii pentru ce n-au facut ( s-au complacut ) . Trist ca toti sunt similari pina la identificare . Solutia care e ? Salvati Romania sau PDL acum PNL ?
  Smecherii gazetarest , enunturi sforaitoare , fara solutie .
  E mai greu de iesit la vot decat comentariile .
  Dupa Burebista traitorii de pe aceste meleaguri nu prea au avut conducator ( cu mici zvacniri nesemnificative pe termen lung )

 4. . Discriminare Analiza incompleta , partinica !:) 🙂 PDL-ul acum PNL se simte discriminat ! 🙂 🙂

 5. tocmai asta e senzational,unic la romani,ca tolereaza prostia fara sa fie obligati de vreo lege.Masochism?

Back to top button