glasul-hd.ro Web analytics

Glasul IT

Ultimul update Google Chrome a venit cu o modifcare deranjantă pentru mulți utilizatori. Mutarea barei download în partea dreaptă, sus. Vezi cum poți reveni la versiunea veche

Google a anunțat noi actualizări pentru Chrome pe mobil și desktop, care se concentrează pe integrare și eficiență.

Noile funcții mobile mizează pe îmbunătățirea procesului de căutare, în timp ce Chrome pentru desktop simplifică modul în care descărci și accesezi fișierele de pe web.

Google Chrome, pe desktop

În ceea ce privește Chrome pentru desktop, poți deja spune ”la revedere” barei de descărcare greoaie care apare în partea de jos a ecranului, acest lucru însă pe multe persoane le deranjează, să vezi jos descarcarile fiind mai ultil decât pictograma mică din bara de sus. Bineînțeles că și pe mine m-a deranjat mult această schimbare iar de aceea vă impărtășesc și vouă, la sfârșitul articolului,  cum puteți reveni la vechea bară de descarcări.

În continuare, descărcările vor apărea în partea dreaptă sus a browserului, chiar lângă imaginea contului. Când mergi să salvezi ceva, va apărea un cerc în jurul pictogramei, devenind albastru pe măsură ce se termină descărcarea.

Poți da click pe butonul respectiv pentru a vedea orice ai salvat în ultimele 24 de ore, poți deschide folderul care conține un anumit fișier și poți reîncerca, întrerupe, relua sau anuli descărcarea.

Google te va avertiza în continuare dacă o descărcare pare suspectă și îți va permite să glisezi și să plasezi descărcări după cum îți convine mai bine.

 

Iată cum puteți reveni la vechea bara de descărcări Google Chrome: indiferent de limba de utilizare tastați în bara de sus, de căutare:

chrome://flags/#download-bubble

Apar mai multe rezultate, dar primul este:

Enable download bubble

Enables the download bubble instead of the download shelf. – Mac, Windows, Linux, Lacros

Lângă acesta aveți un buton de unde trebuie să selectați din Default în Disabled.

După aceasta, un restart la Google Chrome vă va aduce bara de download înapoi în partea de jos.

Back to top button