glasul-hd.ro Web analytics

Glasul IT

Samsung a lansat ieri noile Galaxy Note 5 si Galaxy S6 Edge+!

În urmă cu un an, Samsung lansat Galaxy Note 4 în luna septembrie, la IFA. Succesul uriaș avut însă de Apple cu iPhone 6 și iPhone 6 Plus i-a facut pe cei de la Samsung să schimbe strategia in 2015 – lansează mai rapid telefoanele pentru a avea aproape o lună de existență pe piață înainte de lansarea urmatorului iPhone. Cu atât mai mult cu cât iPhone 6 Plus a fost competitorul direct pentru Note 4 iar iPhone 6s Plus va fi rivalul direct pentru Note 5.

Odată ce au schimbat design-ul vor merge cu el cel puțin un an de acum înainte. Ultima schimbare a avut loc în primăvară, așadar și Galaxy Note 5 arată aproape la fel ca Galaxy S6.

Prima impresie despre Galaxy Note 5 este că au luat Edge+ și l-au întors invers, cumva. Ecranul lui Note 5 este drept, perfect plat. Partea din spate însă este curbată pe laterale, exacct ca la Edge+. E puțin ciudat de ținut în mână, lucios și destul de alunecos, și probabil prea frumos ca să îl îmbraci într-o husă. Nici măcar una transparentă nu îl avantajează.

Galaxy Note 5 va veni cu acelasi procesor ca Samsung Galaxy S6 – Exynox 7420 adica 8 nuclee. Va avea in 4GB de RAM și va veni in 2 variante – de 32GB și 64GB spatiu de stocare. Camerele vor fi de 16MP și 5MP. Ecranul va fi de 5.7 inch cu rezoluție 1440 x 2560. Va avea senzor de amprentă și styles S Pen.

Vine în 4 culori: alb, negru, gri și auriu. În plus, dacă încă visezi la tastatura QWERTY de la blackberry-ul de la firmă, ai disponibilă și o husă specială cu taste fizice. 

Versiunea phablet a telefonului lansat în luna aprilie va avea un ecran de 5.5 inch prelungit pe lateral. Desi s-a zvonit că va avea procesor Snapdragon 808, la fel ca LG G4, Samsung se pare ca merge în continuare pe varianta proprie, Exynos 7420. Și acesta va avea tot 4GB de RAM și camere de 16MP și 5MP.

Fata de versiunea mai mică, S6 Edge+ va avea mai multe funcționalități ale ecranului lateral. Ambele telefoane vor avea o baterie de 3.000 mAh.

Potrivit celor de la Gsmarena prețul lui Note 5 este estimat la 900 euro iar pentru S6 Edge+ la aproximativ 980 euro

Specificații complete note 5

Spefificații complete S6 Edge+

Surse articol si foto: buhnici.ro, yoda.ro, gsmaerna.com

Back to top button
Close
Close