glasul-hd.ro Web analytics


Glasul IT

Samsung Galaxy S5, lansat la Barcelona.

Compania Samsung nu a fost niciodata adepta schimbarilor majore in tehnologie, preferand politica pasilor marunti si adaptandu-se rapid la dorintele pietei iar SAMSUNG GALAXY S5 nu de dezminte de la acest tipar.

Noul SAMSUNG GALAXY S5 aduce o serie de noutati, cum sunt cititorul de amprente, unsenzor pentru monitorizarea ritmului cardiac si capacitatea de a rezista la apa(maxim 1 m si 30 minute) si praf.

Mai jos aveti specificatiile noului SAMSUNG GALAXY S5 :

– Conform producatorilor coreeni, SAMSUNG GALAXY S5 vine cu un procesor quad-core la 2,5GHz si 2 GB de memorie RAM.

– Cea mai importanta caracteristica a noului SAMSUNG GALAXY S5 est camera foto principala, de 16 Mpx. Coreenii promit ca autofocus-ul dureaza doar 0,3 secunde, fiind cea mai rapida camera montata vreodata pe un telefon mobil.

– Tehnologia din spatele acestei performante se numeste Phase detection autofocus, si este intalnita de obicei pe camerele foto DSLR. Tehnologia se bazeaza pe analiza lumii receptionate de mai multi senzori instalati pe dispozitiv.

– S5 are si camera foto secundara, pe fata, de 2 Mpx.

– Ecranul are 5,1 inci la rezoluţie full HD şi tehnologie S-AMOLED.

– Capacitatea de stocare variaza intre 16 si 32GB, la care se adauga posibilitatea adaugarii unui card micro SD de pana la 128 GB.

– Sistemul de operare al SAMSUNG GALAXY S5 este Android KitKat, versiunea 4.4, customizat cu interfata TouchWiz, care poate fi intalnita pe toate telefoanele Samsung.

– Conexiunea Wi-Fi este de doua ori mai rapid ca la telefoanele obisnuite deoarece Telefonul poate utiliza simultan conexiunea la internet mobil 4G/LTE si cea WiFi pentru a creste semnificativ viteza de descarcare.

– Senzorul de amprente permite deblocarea telefonului la o atingere de buton, dar si restrictionarea accesului la anumite informatii din telefon. Puteti securiza accesul la documente sau la anumite imagini, care pot fi deschise doar de amprenta dumneavoastra.

– O alta noutate a lui SAMSUNG GALAXY S5 este senzorul pentru masurarea ritmului cardiac, situat langa bitz-ul camerei foto principale. Acesta este folosit de aplicatiile dedicate pentru fitness, care stabilesc un program zilnic de exercitii fizice.

– Aceste aplicatii merg mana in mana cu noua bratara inteligenta Gear Fit, care numara pasii facuti zilnic si permit citirea emailurilor sau a calendarului.

– Bateria telefonului rezista la 10 ore de stat pe net LTE, 12 de video. Capacitatea sa este de 2800mAh si beneficiaza de mai multe optimizari cum este Ultra Power Saving Mode care promite 24h in stand-by, cu 10% din baterie.

– Incarcarea se face la Samsung Galaxy S5 prin USB 3.0.

Toate detaliile le puteti vedea aici: www.gsmarena.com

(Surse: stirileprotv.ro,  mediafax.ro, gsmarena.com)

Back to top button
Close
Close