glasul-hd.ro Web analytics

Special

Alin Bonţa, la finalul seriei de lansări a albumului „Cu bicicleta prin Hunedoara”: „Albumul e gata. Seria din ziar continuă”

Şase lansări în şase oraşe diferite. O lucrare ce ar putea deveni un important instrument de promovare turistică a ajuns la public. La publicul interesat de ciclism şi de excursii prin zone mai puţin umblate, în general. Strădania lui Alin Bonţa a vizat toate capitalele care contează: capitala ţării, capitala judeţului, capitala Văii Jiului (Petroşaniul), capitala de Ev Mediu a judeţului (Hunedoara), capitala culturală a Hunedoarei de altădată (Orăştia) şi capitala Ţării Zarandului (Bradul). La finalul unei asemenea serii, trebuiau puse câteva concluzii.

Care a fost reacţia publicului la fiecare dintre lansări?

Pentru mine nu contează cât de mulţi oameni au venit la fiecare lansare. Nu a prea contat că, de exemplu, la Deva, am avut plină Sala Teatrului de Artă, iar la Petroşani au fost destul de puţini. Ce a contat pentru mine a fost faptul că la fiecare dintre lansări au venit oameni cu adevărat interesaţi de acest fenomen şi de album.

Care a fost cel mai inedit feed-back?

Nu am un moment anume, ci o lansare anume. La Orăştie nici nu am avut timp să popularizăm evenimentul. Doi prieteni au apucat să pună câteva afişe prin oraş iar eu am vorbit două-trei minute la Radio Color Orăştie. Cu toate astea ne-am trezit cu Sala Sinagogii plină. Era să şi rămânem fără niciun album acolo.

Dar reacţia autorităţilor?

Nici una. Peste tot reprezentanţii autorităţilor au fost absenţi. Doar la Hunedoara, unde primarul a promis că ajunge, dar nu a mai ajuns, a trimis, totuşi, doi reprezentanţi care au realizat un material informativ pe care l-au postat apoi pe pagina instituţiei. E bine şi-aşa. În rest, zero barat. Din punctul meu de vedere inexistenţa unei reacţii a şefilor de instituţii locale şi judeţene e o chestiune total dezamăgitoare. Nu i-am invitat la „Cu bicicleta prin Corsica” pentru că nu-i interesează. De data asta însă a fost vorba despre „Cu bicicleta prin Hunedoara”.

Este finalizat total proiectul „Cu bicicleta prin Hunedoara”?

Ca album e gata. Cu toate că, între timp, au mai apărut vreo două drumuri asfaltate pe care m-aş putea duce. Rubrica din „Glasul Hunedoarei” continuă însă. Deocamdată, nu ştiu exact începând de când anume, dar mi-am luat un ciclocross cu care voi putea aborda şi drumurile neasfaltate. Şi sunt zone demne de văzut, de exemplu Ţinutul Pădurenilor. Ţin să le mulţumesc amicilor mei de la „Glasul Hunedoarei” şi celor de la „Jos pălăria” pentru tot sprijinul acordat în organizarea evenimentelor de prezentare a albumului.