glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Sare-n ochi

Țara arde și baba liberală se piaptănă. Sau, dacă nu se piaptănă, se joacă de-a reporterul la propria-i televiziune. Dacă nu ar fi fost adevărat putea fi un banc amuzant, doar că pentru liberalii hunedoreni, „bancul” numit Carmen Hărău pare a fi din ce în ce mai nociv, în ceea ce privește credibilitatea în fața electoratului. În loc să-și facă treaba în Senatul României, acolo unde a fost mandatată de o mică parte din hunedoreni să-i reprezinte, „madam Dăncilă” a liberalilor hunedoreni se joacă de-a reporterul la propriu-i trust de presă, punându-i în situații penibile până și pe consilierii propriului partid, supravegheați, ca la examen, în ședința Consiliului Local al municipiului Hunedoara.

Teatrul grotesc jucat de senatorul liberal Carmen Hărău în fața aleșilor hunedoreni a avut o singură miză – blocarea unui credit pe care municipalitatea intenționează să-l ia în vederea realizării unor investiții în infrastructura localității. Se repetă, astfel, scenariul blocării investițiilor derulat pe timpul administrației Hada, când deputatul PDL, pe atunci, Viorel Arion, punea bețe în roate programului de reabilitări de drumuri, aprobat tocmai de guvernul PDL, pentru a-l sabota pe primarul liberal, la al cărui loc râvnea. Ținând cont că principalul beneficiar a „înscăunării” lui Viorel Arion la cârma administrației publice din municipiul Hunedoara a fost tocmai Carmen Hărău, prin firmele sale „abonate” la bugetul municipiului, nu ar fi exclus ca strategia blocării dezvoltării localității pentru sabotarea primarului Hada, să fi fost gândită tot de „diabolicul” om de afaceri, pesedisto-liberal. Ipoteză plauzibilă, dacă luăm în calcul faptul că Viorel Arion s-a retras din „peisaj”, în timp ce Carmen Hărău continuă lupta cu hunedorenii, punând mai presus de interesul comunității, orgoliul personal rănit de închiderea robinetului cu bani publici care îi alimenta conturile. Este mai mult decât evident că senatorul liberal are nevoie să-și impună o marionetă în fruntea administrației municipiului Hunedoara.

Ca într-o familie unde conflictul dintre părinți îi va afecta întotdeauna pe copii, și în viața unor comunități locale conflictele dintre politicieni afectează viața cetățenilor. Competiția politică ar trebui să nască progres, dezvoltare și creștere economică, implicit o viață mai bună pentru cetățeni. Doar că, în municipiul Hunedoara, orgoliul personal al senatorului Carmen Hărău este mai presus de orice. Și nu este vorba aici nici de un credit, nici de investiții sau de investitori, ci de atitudine. De atitudinea unui pretins om politic (traseist din stânga în dreapta, după cum i-au cerut interesele economice) față de comunitatea care l-a mandatat să ajungă în Parlament. Aceeași comunitate care l-a ales în fruntea urbei și pe primarul, momentan, din alt partid. Spun momentan, pentru că senatorul liberal Carmen Hărău a fost la rândul său un important membru PSD, și a intrat prima dată în Parlamentul României pe listele USL, cu largul concurs al PSD, implicit al celui pe care acum îl detestă, edilul Dan Bobouțanu. De ce nu poate Hărău să colaboreze cu primarul în funcție? Nu pentru că nu fac parte din același partid. Nu pentru că ar exista o divergență ideologică între cei doi. Nici măcar pentru că ar fi vorba de o antipatie personală. În fond, au coabitat foarte bine sub umbrela USL. Doar că senatorul liberal Carmen Hărău are nevoie de marionete care să-i satisfacă „pohtele” economice. Și Bobouțanu nu s-a dovedit a fi marioneta pe care și-o dorește Hărău. Așa că, „senatorul hunedorenilor” este dispus să facă orice, inclusiv să „dea foc” urbei, pentru a-și vedea „pupila” la butoanele bugetului local. Ceea ce nu știe „madam Dăncilă de Hunedoara” este că încrederea și simpatia oamenilor nu se cumpără. Pentru restul există… firmele coanei Leonora.

 

One Comment

Vezi și

Close