glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Radu Barb pleacă de la ADEH. Preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, a decis să nu-i mai prelungească detaşarea

Radu Barb nu mai este, începând de vineri, directorul Agenţiei de Dezvoltare Economică Hunedoara. Oficial, i-a expirat perioada de detaşare şi nu i s-a mai făcut o prelungire, pe motiv că postul urmează să fie scos la concurs. Totuşi, din toamna anului trecut şi până acum nu a trecut destul de mult timp pentru ca liderii PSD Hunedoara să uite că Radu Barb s-a împotrivit deschis propulsării lui Petru Mărginean în postura de candidat al social-democraţilor la alegerile parţiale.

Anunţul plecării de la ADEH l-a făcut vineri chiar Radu Barb pe pagina sa de facebook: „Astăzi am încheiat un capitol important al vieții mele numit ADEH.

Vreme de un an și șapte luni m-am dedicat cu sufletul acestei activități, iar astăzi marea mea satisfacție este că, indiferent de problemele cu care m-am confruntat, am reușit să reorganizez o instituție care timp de mai mulți ani a fost aproape inexistentă și să formez o echipă performantă. Las în urmă o activitate de promovare a turismului hunedorean centrată pe promovarea celor mai frumoase locuri din acest județ și continui să cred că, până la urmă, turismul este un sector al economiei care, dacă este sprijinit prin măsuri clare, concrete, prin obiective asumate, poate genera plus valoare.
În urmă cu un an și șapte luni am găsit un Parc de Afaceri în Simeria lipsit de activitate. Astăzi, cinci dintre cele șase hale funcționează, jumătate din birouri sunt închiriate și 82 de oameni își desfășoară activitatea acolo.
ADEH a însemnat pentru mine muncă în echipă, un colectiv de oameni tineri, cu viziune, care și-au făcut datoria cum au știut ei mai bine. Celor care au știut să îmi fie alături, astăzi le mulțumesc! Mulțumesc pentru sprijin, pentru încredere și pentru prietenia voastră! Pentru mine începe un nou capitol, pentru ADEH și echipa de acolo sper să vină vremuri și mai bune!”.

Barb: „Nu mai e nevoie de serviciile mele”

Cotactat ulterior de Glasul Hunedoarei, Radu Barb a precizat că „noul capitol” la care se referea în postare nu este nicidecum vreo altă funcţie propusă de conducerea judeţului şi că, de fapt, la ora actuală nu are niciun plan clar de urmat, din punct de vedere profesional. „S-a terminat detaşarea şi nu mai e nevoie de serviciile mele. Asta s-a întâmplat. Domnul preşedinte Mircea Bobora mi-a spus că nu îmi mai prelungeşte detaşarea, eu am acceptat decizia şi mă conformez. Nu ştiu ce se va întâmpla pe mai departe cu ADEH. Habar nu am cine se va ocupa de Agenţie şi de problemele de acolo, mai ales că, în perioada imediat următoare, trebuie făcut un nou memoriu pentru Parcul de Afaceri Simeria (unde indicatorii din cererea de finanţare nu sunt încă toţi atinşi – n.red.), sau mai ales că a început sezonul estival şi turismul hunedorean are încă nevoie de o promovare susţinută. Un lucru care nu se ştie şi pe care pot să-l spun acum este că, în urmă cu un an, mi s-a oferit postul de director al Castelului Corvinilor, dar am refuzat atunci pentru că eu nu sunt un individ care să renunţe uşor la un proiect, preferând să merg mai departe cu munca de la ADEH.

Bobora: „Postul va fi scos la concurs”

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora, spune că decizia de a nu-i mai prelungi detaşarea lui Radu Barb pe postul de director al ADEH nu are nicio legătură cu situaţia politică a acestuia (Radu Barb fiind suspendat din partid până pe 10 mai, după ce, în octombrie anul trecut, s-a opus public susţinerii lui Petru Mărginean drept candidat PSD pentru postul de primar al Devei, la alegerile parţiale). „Postul de director va fi scos la concurs, iar la concurs poate participa absolut oricine. Şi voi, cei din media, aţi cerut ca posturile să fie ocupate prin concurs pentru a avea astfel o mai mare legitimitate a ocupării acestora. Termenul pentru organizarea concursului va fi de o lună, o lună şi ceva, timp în care, de problemele ADEH se va ocupa domnul vicepreşedinte Sorin Vasilescu. De fapt, domnul Vasilescu avea oricum în atribuţii supervizarea activităţii de la ADEH”.

5 Comments

  1. Vrăjeală cu miros de prăduială! Fix ăsta era de schimbat! Toate cârpele din funcții publice ținute de Bobora și Pamfutie care nu știu să lege două cuvinte nu sunt de schimbat, iar ăsta care a făcut din țărani mari primari și deputați, e aruncat la gunoi. Când veți avea și voi, presa, tupeu să arătați cu adevărat cum se dau funcțiile prin PSD? Cum se împart lucrări pe bani mulți între Bobora și cățeii lui Pamfutie? Cum ajung „zeciuelile” în buzunarele unor șmecheri care se dau neamuri cu Pamfutie? Ei încă mai cred că nu știm cum au anumiți consilieri județeni BMW sau cum se fac presiuni prin spitale și prin instituții de stat pentru colectarea de bani? Să vă fie rușine cârpelor cu tot cu sifoanele de pe lângă voi!

  2. Rugam Consiliul Judetean Hunedoara PSD sa nu mai amane de la an la an asfaltarea drumului judetean din Parang , drumul judetean Valea de Pesti , …. valea jiului a votat tot timpul de 28 ani cu PSD