glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Hoții au dat, din nou, atacul la parcările și indicatoarele rutiere de pe drumuri

Hoții fură tot ce prind. Asta spuneau, în urmă cu aproximativ o săptămână reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, iar acum se adeverește. În ultimele zile, mai multe indicatoare de pe DN74, Mihăileni-Buceș, au „dispărut”, și lipsa lor pune în pericol circulația rutieră. De asemenea, hoții au dat „atacul” și la o altă parcare de pe DN76, Deva-Brad.

DESCHIDERE foto 1În urmă cu aproximativ o săptămână, băncile, masa, coşurile de gunoi, precum şi alte elemente din fier forjat au fost furate dintr-o DESCHIDERE foto 2parcare aflată pe DN 76, în judeţul Hunedoara. Nu era pentru prima dată când se întâmplă acest lucru, anul trecut, în aceeași zonă – dar în altă parcare – hoții au procedat la fel, lăsând gol în urma lor. Totul s-a întâmplat, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara, în spaţiul de refugiu aflat pe DN 76, între localităţile Brad şi Groşi.

Furturi cu repetiție

Acum, hoții „au lovit” în alt loc, pe DN74, și, mai rău, au furat chiar și indicatoarele rutiere. „«Pierdut» stâlpi cu indicatoare rutiere (…)! Echipele SDN Deva au sesizat că pe sectorul DN 74 Mihăileni – Buceș au dispărut 14 stâlpi și indicatoarele rutiere aferente. Printre acestea, indicatoarele de avertizare «Copii» sau «Depășire interzisă»”, au spus reprezentanții DRDP Timișoara.

Pe alt sector de drum, DN 76, în zona localităților Câinelu de Jos – Fornădia, s-a constatat dispariția unei bănci și a mesei amplasate într-o parcare de la km 7+800. „După cum se poate vedea poză, tăblia pieselor dispărute era din lemn, iar postamentul din piatră. Parcarea a fost amenajată în cadrul proiectului de reabilitare a tronsonului Șoimuș – Brad, lucrările fiind recepționate în decembrie 2017. Cazurile au fost sesizate către IPJ Hunedoara”, mai spun reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri.

Hoţii nu au fost depistaţi încă de poliţişti. Oamenii legii au întocmit dosare penale pentru furt, și încearcă acum să îi prindă pe autori. Dacă vor fi prinși, aceștia riscă să ajungă după gratii.

Pentru a asigura siguranța rutieră, reprezentanții DRDP Timișoara vor monta din nou indicatoarele rutiere în zona „călcată” de hoți, deși acestea riscă să ajungă, iarăși, la „fier vechi”.