glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

UE, Dragnea!

Că, repetentule, condamnatule:

Înțelesu-am, după zborșelile tale – ușor alcoolizate, bănuiesc – că UE nu-ți mai place; zis-ai c-o finanțat statul paralel, ăla de-i duceai tu diplomatu’ cu șoric, ăla de sperai că te va scăpa de belele judecătorești. La un moment dat chiar ai părut simpatic în scremerile tale, arătai cu deștu’ tot felul de rozătoare – aveai gura un pic strâmtată, dinții stricați; ca un șobolan?

Văzutu-am și cum, în nemernicia ei, gașca de lângă tine și-a bătut joc de fata simplă din Dobrogea, Halep o cheamă; ați băgat-o în spirala josniciei, a neamprostiei și a minciunii grețoase – nu, băi, repetentule, nu pe Simona au huiduit-o, ci pe huiduma aia a ta. Gazetarii din toată lumea au văzut, doar voi, cei obișnuiți să ziceți că albul e negru, ați ținut-o o vreme langa pe subiect. Că l-ai dat afară pe nefericitu’ ăla nu mai încălzește pe nimeni – e tot ăla de-a băgat ideea că incendiul de la Colectiv a fost pus de Soros?:  ”același individ a stat în spatele răspândirii intensive pe rețelele de socializare a unei mizerii conform căreia Soros ar fi provocat incendiul de la Colectiv. Manipularea pornise de la RTV” – Răzvan Chiruță, redactor-șef Newsweek.

Mai văzutu-te-am la mitingăraiu’ tău personal, de bulibașă ideologică; băi, da’ ce discurs ai ținut, zici că erai de la #rezist… Ăia din piață, unii aduși cu japca, alții mânați de frică sau curlimbism, se uitau la tine nedumeriți, mai aveai un pic și urlai cum că la pușcărie musai să meargă corupții. Lângă tine erau și ăla de lua șpaga prin cimitire, și ăla fascinat de luminile Răsăritului – pe toți v-a lăudat Sputnik, sunteți vedete tari la Moscova.

Cititu-am și că, după ce-ai depășit planu’ la pensii speciale, acum băgat-ai lege cum că Avocatu’ Poporului, câțiva din Academie și tot felul primesc și casă de la stat și statu’ le plătește inclusiv apa caldă, gazu’ și curentu’ – întrebatu-ai poporu’ dacă are Avocat ori ba? Ăia de la Academie, ăia de se sperie că vin ungurii și ne iau sărăcia-n care ne-ați vârât, întrebatu-s-au vreodată, bontănitu-v-au vreodată că de ce n-avem 6% din PIB la Educație cum scrie-n lege? De autostrăzi întrebatu-v-au? Când poliția voastră amenda prin piețe bătrânici cu pătrunjel și urzici, trasu-v-au de mânecă? Că să-l scape pe Ponta de plagiat s-or făcut luntre și punte.

Dragnea, dacă nu mai vrei UE, ce crezi că se va întâmpla în Transilvania? În Banat? În Bucovina? Că oamenii de pe-aici început-au să se-ntrebe: oare dacă rămâneam la Habsburgi câte autostrăzi aveam acum, câte școli, spitale, irigații? Că văd oamenii că dincolo șerpuiesc drumurile și economia merge țais, nu ca pe-aici, unde la putere rămas-ați voi, rumânași de-ai noștri. Poate și Moldova s-o-ntreba cum naiba se face că, de când a intrat sub talpa Bucureștilor, o mâncă sărăcia. Că nu era așa înainte de a da mâna cu voi – avea cultură, avea agricultură, avea instituții funcționale – doar că n-or  fost atenți, i-o luat entuziasmu ‘ frățesc și de atunci tot într-o păcăleală îi țineți.

Repetentule, condamnatule,

Noi cumva om face ș-om scăpa de tine și de gașca ta rău-vorbitoare de limba română.  Cumva-cumva, justiția ș-o pune iar ștergaru’ ăla pe ochi și te va cântări; muta-ne-vom privirile de la Moscova către Bruxelles și către Paris și către Viena ș-o țară-ntreagă striga-vom, într-un glas: UE, Dragnea! UE!

One Comment

Vezi și

Close