glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Scrisoare pentru tatăl meu

Dragul meu tată,

Chiar dacă acum ești într-o altă lume, mai bună decât cea în care sunt eu acum, eu îți mulțumesc că ai fost de acord ca aici, în această lume, tu să fii tatăl meu. Îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru mine aici pe Pământ și pentru ce faci pentru mine, de acolo de unde ești acum. Eu știu că tu ești acum în lumea pe care ți-o doreai, eu știu că acum tu acolo ești rege, pentru că Isus a obosit și pentru că te-a lăsat pe tine în locul lui. Și știu că acolo tu te uiți la televizor la meciuri și că ai o echipă de handbal pe care o conduci.
Aici, în lumea asta, atât timp cât ai fost cu mine, m-ai învățat să fiu demnă, cinstită și m-ai făcut deșteaptă. M-ai învățat că ceea ce contează este ceea ce știu eu să fac, cu forțele mele, că este important ca ceea ce fac să fac cu pasiune și dedicație. Îmi amintesc cum spuneai că, orice aș face, orice aș lucra în lumea asta, să o fac cu drag și din tot sufletul. Îmi spuneai: fie că voi mătura strada, fie că voi scrie, să o fac cu pasiune și să dau tot ceea ce este mai bun în mine. Eu toate aceste lucruri nu le voi uita, cum nu voi uita zilele petrecute împreună, cum nu voi uita cum mergeam la film, în parc, la zoo sau la circ în Budapesta. Cum nu voi uita cum, de fiecare dată când plecai pe unde aveai treabă, când te întorceai, mereu îmi aduceai jucăria preferată.
Dragul meu tată, chiar dacă mi-ai spus să nu fiu mândră de ceea ce sunt, eu totuși sunt mândră de ceea ce sunt. Sunt mândră că sunt fiica ta. Sunt mândră de ceea ce sunt, pentru că numai așa pot fi mândră de ceea ce fac.
Nu are nimeni nicio vină că m-am născut în această țară. Am ales să mă nasc aici pentru că doar așa tu puteai fi tatăl meu. Cred că acum știi că granițele țărilor sunt doar convenții și atât. În rest, depinde de noi cum vrem să creștem și ce vrem să devenim. Cu siguranță voi căuta să cresc așa cum ți-ai dorit tu, un om cinstit, corect și demn. Voi căuta să fiu OM, de asta am ales să vin aici și pe tine te-am ales tată, pentru că prin tine eu am putut să exist ca om. Cu siguranță faptul că m-am născut în această țară nu mă va opri să rămân aici, dacă în această lume se va găsi un alt loc unde voi putea crește așa cum ți-ai dorit tu să cresc.
Dragul meu tată, îți mulțumesc pentru tot, ești cel mai bun tată din lume pe care eu îl puteam alege aici pe Pământ, pentru a-mi desăvârși existența în lumea aceasta.
Dragi prieteni și cunoscuți ai tatălui meu, chiar dacă tatăl meu, uneori, v-a greșit într-un fel sau altul, vă rog să îl iertați, pentru că așa cum a fost el aici, a fost un om bun. Tatăl meu a fost un ziarist bun. Tatăl meu a fost un tată bun. Vă mulțumesc tuturor celor care ați fost și sunteți alături!

Iulia Maria Veress

 Nota redacţiei:

„Scrisoare către tatăl meu” este un răspuns dat unui text memorabil scris de Ştefan Ciocan cu câţiva ani în urmă. Răspunsul vine acum, când fondatorul cotidianului „Glasul Hunedoarei” are deja şase luni petrecute într-o lume mult mai bună decât a noastră.

Puteţi citi (sau reciti) textul aici:

https://glasul-hd.ro/scrisoare-catre-fiica-mea/

Vezi și

Close