glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Sare-n ochi

Dragnea întrece orice măsură în tentativa sa de a pune mâna pe România. Baronul de Teleorman este capabil să dea foc la țară, dacă prin asta poate să scape de pușcărie și se poate impune ca lider autoritar al României. Strategia lui Dragnea de a conduce țara prin intermediul unor marionete alterează iremediabil imaginea României în lume, purtând analfabeta din Videle să râdă tâmp în conferințele de presă lângă lideri respectabili ai lumii. De la Elena Ceaușescu nu cred că a mai avut România un reprezentant mai penibil în vizite oficiale decât păpușa de cârpă a lui Dadi, Viorica Dăncilă. Liderul PSD a trecut la o fază extrem de periculoasă a strategiei sale de a-l scoate din joc pe președintele Klaus Iohannis și a-și impune astfel voința supremă în raport cu toate instituțiile statului. Subminarea rolului președintelui de șef a diplomației românești este deja un atentat grav la ordinea constituțională, pentru care premierul Viorica Dăncilă ar putea răspunde penal. Cu atât mai mult cu cât Curtea Constituțională a consfințit printr-o decizie că executivul nu are decât un rol administrativ în politica externă, conform legii supreme Președintele fiind acela care coordonează diplomația și reprezintă România în relațiile externe. Or refuzul premierului de a se prezenta la consultări la Cotroceni, după ce a făcut o vizită în Israel fără acordul Președintelui, este de neconceput într-o țară cu instituții funcționale. Gestul premierului Dăncilă denotă atât aroganță, cât și o încercare de a submina autoritatea președintelui, singurul jucător din acest „meci”, care este reprezentant legitim al poporului, ales prin vot direct.

De ce aruncă Dragnea în aer relațiile României cu Uniunea Europeană și cu Autoritatea Palestiniană, chiar cu o mare parte a lumii arabe, prin acțiunile sale din ultima perioadă? Este evident că Dragnea vrea să ia avionul de Washington, cu escală la Ierusalim. Prin jocurile din ultimele zile, Dragnea vrea să-i folosească pe israelieni ca să-i deschidă ușa în SUA. Are nevoie de acces la americani, pentru că aceștia sunt cei mai puternici aliați ai lui Iohannis și ai DNA în lupta împotriva corupției. Dragnea și-a dat seama că singurii care pot să-l scape de pușcărie și pot să-i garanteze o oarecare imunitate în fața instituțiilor de forță ale statului sunt americanii. Și cu riscul de a da foc țării, baronul de Teleorman vrea să câștige simpatia SUA, o țară în care lobby-ul evreiesc este foarte bine reprezentat, israelienii putând media între Dragnea și Trump, convingându-l pe cel din urmă că, între un corupt loial și un președinte apropiat de Uniunea Europeană și Germania, este de preferat „hoțul”. Pentru asemenea joc a avut nevoie Dragnea să submineze instituțiile statului care ar fi putut să-l blocheze, cum ar fi SRI sau DNA, decredibilizându-le până într-atâta încât orice încercare a acestora de a-l opri este interpretată ca o răzbunare a „statului paralel” față de încercarea PSD de a aplica un program de guvernare în folosul românilor. Numai că, în Programul de Guvernare a PSD nu scrie nimic de mutarea capitalei la Ierusalim, nici de subminarea instituției prezidențiale sau a principalelor instituții de forță ale statului și nici de dinamitarea relațiilor cu Uniunea Europeană. Cu atât mai puțin se vorbește în Programul de Guvernare despre expunerea României terorismului musulman, prin strângerea legăturilor cu Israelul, în detrimentul bunelor relații pe care țara noastră o avea cu țările arabe. Dragnea cu acoliții săi a ajuns în faza în care este gata să sacrifice România pentru propriul său interes, și nimeni nu pare că-i mai poate sta în cale.

One Comment

  1. Dragnea si altii ca el au ajuns sa ne conduca din cauza porcariei de vot universal in care fiecare om fara scoala poate sa voteze. Macar diploma de bacalaureat ar fi un minim necesar ca sa poti avea drept de vot
    Azi fiecare prost poate vota si din cauza asta ies atâția prosti care conduc destinul acestei tari.

Vezi și

Close