glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Nu scăpați, repetenților! Alții s-au crezut nemuritori și acum cerșesc alifie

Cum naiba am ajuns la mâna ăstora? Când i-am lăsat să ne facă praf bruma de normalitate din ăști treizeci de ani? Și cine-s ăștia? Un repetent din Teleorman, o fostă secretară din Teleorman, o profă de traforaj din Teleorman – lângă ei, o gașcă de lingăi speriați că vor schimba, prin pușcării, odicolonul pe alifie, îngrășați de uitătura de milițian a bulibașei de partid.

Să știi, bă repetentule, că a mai fost unu-naintea ta, se credea și ăla nemuritor, se zborșea la Occident cum că ne face colonie și că tot felul de rahaturi – a sfârșit pușcat, lipit de zidurile de la Târgoviște. Da, bă, dădea și ăla suta de lei, așa cum face țața ta de la Craiova – și n-a învins. Da, bă, și puțopalmiștii ăluia ne numeau viermi și șobolani – și n-au învins.

Nu învingi nici tu, bă – și asta pentru că ești prost și înconjurat de proști. Ai lângă tine minți limitate, pupincuriști de vocație, clisme intelectuale și atât. Pot să te consilieze și popi din Brazilia, bă, că tot așa rămâi – n-ai libido public, ți se scurge șobolăneala pe față.

Știu că ți-e greu, nu mai poți da înapoi. Nu dosarele de-aici te sperie, ci promisiunile făcute ălora din Orient și din Est – cum să le dai resursele dacă-ți iese lumea-n stradă? Cum să le plătești lobbyurile, cum să te mai scapi de ei?

O să te mânce, înaintea viermilor, ai tăi. O să-ți sugă ochii, te-njunghie pe la spate, se vor lepăda – toți proștii din lumea asta au pățit la fel și nu ești tu cu nimic mai deștept.

Ești mic, stai între două televiziuni ale penalilor și spui poezii despre onoare, bani în buzunarele românilor și alte prostii băgate-n cap de unii-alții; în rest, băiete, ești livid pe dinlăuntru. Tremuri, știi că te vor sfâșia la prima picătură de sânge. Nu mai contează câți mai ies în stradă, e tensiune în toată țara și toată țara asta se surpă-n capul tău. Ce-o să faci? O să arestezi zece, o sută, o mie? Vor ieși zece, apoi zece mii, apoi de zece ori zece mii. Nu vei scăpa, prea ne-ai făcut de rahat pe planetă. Prea ne-ai luat copiii, neamurile, visările.

Și să mai știi, bă: pușcăria-ți va fi alinare, alifia – odicolon.

Vezi și

Close