glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Consilierul PSRO Florin Mureșan depune plângere penală împotriva lui Răzvan Mareș

La ședința din iunie, partidul a depus la Consiliul Local demisia lui Mureșan. Acesta spune că actul este un fals

Se lasă cu plângeri penale după demiterea viceprimarului Răzvan Mareș. La ședința Consiliului Local Deva, din luna iunie, consilierul local PSRO Florin Mureșan s-a trezit cu demisia înregistrată la Centrul de Informare a Cetățeanului (CIC), fără ca el să aibă cunoștință de acest lucru. Acum, Mureșan este hotărât să îi facă plâgere penală lui Răzvan Mareș, pe care îl acuză că s-ar afla în spatele acestei diversiuni, pentru a putea să conteste ședința de Consiliu Local.

O scenă demnă de o piesă de teatru s-a desfășurat în timpul ședinței de Consiliu Local Deva, în care s-a votat hotărârea prin care Răzvan Mareș nu mai este viceprimarul Devei. Consilierul local PSRO, respectiv Florin Mureșan, care era și președintele ședinței, „și-a depus” demisia, care a și fost înregistrată la CIC. Numai că, alesul local susține că demisia nu îi aparține. Acesta spune că, în urmă cu câteva luni, aleşii locali ai partidului au fost obligaţi de liderul judeţean al organizaţiei să-şi scrie demisia din PSRO, astfel încât, la o adică, să poată fi daţi afară mai uşor. „M-am trezit înainte cu două minute de începerea ședinței că doamna secretar mă întreabă dacă mi-am dat demisia. Mi-a arătat foaia respectivă, care era înregistrată în acea zi la CIC, nedatată de mine. Mi-am recunoscut scrisul, era scrisul meu și era demisia în alb pe care o scrisesem. Nu mă așteptam să fie acolo și să o introducă cineva, pentru că nu m-au întrebat, nu mi-au spus nimic, nu am avut nicio divergență în ultimele luni. Nu am înțeles noima atunci. Dar mai târziu am înțeles-o. Ei, de fapt, prin sacrificarea mea voiau să conteste întreaga ședință ca fiind nestatutară, pentru că eu o prezidam, fiind demisionat, doar pentru a-și salva scaunul, postul de viceprimar. Demisia mea a fost introdusă de Daniel Muntean. Eu nu am depus demisia aceea”, a declarat Florin Mureșan. Acesta spune că s-a hotărât să facă plângere penală, cel mai probabil pentru fals și uz de fals, împotriva lui Răzvan Mareș. „Am vorbit cu avocatul și urmează să definitiveze plângerea penală pe care o voi depune.

Mi se pare de bun simț să fac plângerea și să iau atitudine, pentru că nu sunt doar eu în cauză. Este și doamna de la CIC, este și domnul Munteanu, care este victimă colaterală – la fel ca și mine. Noi eram doar niște pioni pe care îi muta pe tablă domnul Mareș, ca să nu i se dea șah mat”, conchide Mureșan.

Mareș a atacat hotărârea prin care a pierdut postul de viceprimar

Răzvan Mareș recunoaște că demisia lui Florin Mureșan a fost depusă la Primărie de Daniel Muntean, dar spune că a fost înregistrată la partid cu o zi înainte. „Cum nu și-a depus demisia? Nu și-a depus-o el, a depus-o la partid. A depus demisia la partid, iar partidul a înregistrat-o. Scrisul lui, semnătura lui… Cum să fie o demisie în alb? E scrisul lui. Nu i-am scris-o nici eu, nici Dani, nici altcineva. E efectiv scrisul lui. Să depună ce vrea el (n.r. cu referire la plângerea penală). E scrisul lui, demisia lui, înregistrată la partid. Cu o zi înainte de ședință a fost înregistrată la partid, și pe urmă consilierul local Dani Muntean a dus-o la CIC și a înregistrat-o. Nu știu dacă la partid a fost el personal să înregistreze demisia. E scrisul lui, semnătura lui”, a declarat Răzvan Mareș.

Acesta susține că a atacat hotărârea prin care a fost demis din funcția de viceprimar, iar unul dintre motivele invocate în plângerea prealabilă este chiar „demisia” lui Florin Mureșan. „Am atacat hotărârea. Deocamdată, am făcut plângere prealabilă la Prefectură și la Primărie. Aștept răspunsul, după care voi face și ordonanță președințială. Nu e normal. Nu au avut nici motive justificate, un consilier care și-a dat demisia a votat (n.r. cu referire la Florin Mureșan)… Ei au avut înainte de ședință demisia lui, dar dacă așa au considerat, treaba lor”, spune Mareș.