glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Glasul lui Ștefan CIOCAN

(Editorial publicat iniţial la data de 12 decembrie 2017)

Vă mai aduceți aminte când ne sălta inima în piept de mândrie văzând-o pe Andreea Răducan pe cele mai înalte trepte ale podiumurilor jocurilor olimpice sau ale campionatelor mondiale? Încercați să retrăiți momentul de furie și senzația de nedreptate când micuța gimnastă era deposedată de medalia de aur olimpică pentru un banal Nurofen! Spuneam atunci că ea va rămâne mereu campioana noastră și că ne-a făcut mândri, foarte mândri, că suntem români. Atât de mândri, încât am dat fuga să-l votăm pe Liviu Dragnea și pe ai săi colegi doar pentru că au mințit mai frumos și au furat mai vârtos ca toți ceilalți politicieni. Cum se pot asocia mândria de a fi compatriot cu o mare campioană (în cazul de față Andreea Răducan) și mândria de a fi votantul lui Liviu Dragnea sau al lui Călin Popescu Tăriceanu? Greu de răspuns la această întrebare, cu toate că am observat că cei mai mândri de apartenența românească se declară tocmai aceia care votează fără să stea pe gânduri infractori și politicieni corupți. Tocmai aceia care ar linge fără nicio jenă blidele cu resturile de la masa lui Dragnea, Olguța, Tudose, Tăriceanu și alți îmbogățiți ai banului public. Mândria de a fi român a ajuns o lozincă atât de ieftină, încât sunt de apreciat mai degrabă cei care nu scot în față zi de zi, clipă de clipă, pieptul vopsit roșu, galben și albastru, ci mai degrabă, în anonimat și liniște, fac câte ceva pentru țara lor.

La concluzia asta a ajuns și marea noastră campioană. Andreea Răducan, cea care ne făcea atât de mândri că suntem români când o vedeam salutând tricolorul cu medalia de aur la gât.  Pe pagina sa de Facebook, Andreea Răducan și-a exprimat mâhnirea față de felul în care coaliția PSD – ALDE încearcă să pună mâna pe puterea totală din România.

„Astăzi s-a notat în orice carte de istorie că suntem un popor de hoți și mincinoși. Nu are rost să ne mai ofuscăm atunci când persoane din alte țări ne cataloghează drept hoți. Români=hoți. Tocmai le-am confirmat că așa este. Cred că este penrtru prima dată în viață când îmi este rușine de țara în care trăiesc. Sunt genul de om care obișnuiește să-și promoveze țara cu tot ce are ea mai frumos, și să-și <spele rufele în familie> . Nu s-a inventat detergentul care să mai curețe murdăria de pe rufele noastre.
Sunt dezamăgită de ceea ce trăim și asta în primul rând din cauza noastră. A acelora care au cap ca să nu-i plouă în gât și a acelora care dintr-o indolență fără margini nu se deranjează să iasă la vot, pentru că nu se simt bine, n-au cu cine lăsa copilul, duminică e ziua lor liberă și oricum n-au cu cine vota. Dacă nu ați avut cu cine vota, nu-i nimic, ați primit din oficiu. Rușine să le fie tuturor celor care își bat joc de această țară. Nu merităm nimic din ce ne-au lăsat străbunii noștri, NIMIC! Pare c-am luat modelul Ucrainei, demnitatea ne-am pierdut-o demult, în curând și identitatea. Cu ultima sursă de speranță, cred că nu trebuie abandonată lupta  nici în ceasul al doisprezecelea. Dă Doamne mintea românului cea de pe urmă… Pentru cei care nu înțeleg ce scriu  și consideră că e minunat ce se întâmplă, îi rog respectuos să dea ignore acestei pagini, ca să nu mai avem comentarii ulterior. Ignoranța, minciuna, prostia și hoția, distrug România.”

Asta a scris Andreea Răducan pe pagina sa de Facebook. Astea sunt gândurile unei sportive care ne făcea cândva să fim mândri că suntem români. Ale unei fetițe care și-a sacrificat copilăria pentru ca steagul României să urce pe catargul cel mai înalt la prestigioase competiții sportive. Sunt cuvintele unui om care a făcut pentru România mai mult decât întreaga clasă politică la un loc. Ale unui om care, sunt convins că, în ciuda rușinii de a fi compatrioată cu Dragnea, Tăriceanu și restul clicii lor politice, iubește din tot sufletul România.

 

Vezi și

Close