glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Dacă aş fi ştiut…

E cel mai greu moment în care trebuie să scriu. Nici nu știu ce, nici nu știu cum, nici nu știu de ce trebuie. E mult prea greu! Ștefane, ne trebuie editorialul tău, astăzi! Și mâine! Și poimâine! Și în fiecare zi care va urma! Vreau să citesc, din nou, mesajul tău: „Ia la tata editorialul”. Pentru că asta ai fost tu, un tată pentru noi, deși nu ți-am spus niciodată… (of, și ce rău îmi pare acum). Omul care ne certa argumentat când făceam gafe, cu ton blând, dar aspru, explicându-ne unde am greșit, și omul care, atunci când aveam o reușită, când făceam o treabă bună, ne lăuda, ne făcea să ne simțim apreciați, ne făcea să simțim că ceea ce noi scriem are valoare. Și inima creștea în noi, și ne dădeai mai multă putere, mai multă încredere în forțele noastre. Erai omul care ne povestea câte în lună și-n stele despre orice. Pentru că tu știai orice. Știai totul. Iar noi te priveam și ascultam cu zâmbetul pe buze, exact așa cum ascultă un copil poveștile citite de tatăl lui.

De data asta însă, ai gafat-o tu! Și atât de mult aș vrea să te cert eu pe tine! Te-ai grăbit mult prea tare, ai plecat fără să spui nimic, exact cum plecai și din redacție! „Unde-i Ștefan?”, „Ștefan nu mai e?”, „Ștefan a plecat?”. Sunt întrebările pe care le puneam cel mai des noi, cei din redacție. Dar, mereu apăreai! Acum, însă, sunt aceleași întrebări, puse cu lacrimi în ochi, dar fără ca tu să mai apari. Aș avea atât de multe argumente pentru ați demonstra că acum ai greșit tu! Mii! Ai dispărut prea dintr-o dată! Azi, deși eu nu vorbesc prea mult, aș avea atât de multe să îți spun, cred că aș putea să vorbesc non-stop și să îți explic că ceea ce ai făcut ne-a lăsat muți. Pe toți! Ți-ai făcut ieșirea din scenă în stilul tău, dar cel mai tare doare că, acum, este definitiv.

Nici nu știm de unde să începem, pe unde să o luăm, încotro s-o apucăm. Știu că tu, probabil, acum te uiți la noi și ai vrea să ne spui să lăsăm smiorcăielile și să ne punem pe treabă, că avem de lucru. Dar… e tare greu… Nu știm cum să o facem!

Și, știi ce îmi reproșez cel mai tare? Că săptămâna trecută, ultima când am fi putut povesti, am fost în concediu… Dacă aș fi știut…