glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Vom afla în curând dacă Dragnea a negociat resurse naționale contra libertate

Ai observat? – în ziua nemerniciei, aia în care au pus la pământ justiția, repetentul de Teleorman a ieșit să spună lumii cum apără el resursele României, recte cum că gazul din Marea Neagră trebuie să rămână României etc. și bla bla bla.

La prima vedere, un om obosit luptă cu haita globală, aia care „ne face colonie”, care nu vrea „mai mulți bani în buzunarele românilor” etc., cunoașteți deja textele găștii socialiste; dacă stai să pui lucrurile cap la cap, se vede așa: e un semnal dat ambasadelor care îndrăznesc să condamne asaltul PSD asupra justiției, un semnal către investitorii occidentali – fără de care oricum România, de când și-a pus industria la pământ, nu poate nici măcar băga o țeavă în valuri: „dacă nu ne lăsați cale liberă, investitorii din țările voastre vor avea uși închise”.

Semnalul e cu precădere adresat Statelor Unite și felicitările de 4 Iulie nu fac decât să întărească ideea că Dragnea vrea musai negocieri – omul a fost o dată condamnat la pușcărie cu suspendare și următoarea condamnare miroase a ani grei în spatele gratiilor. A ales să fie polițist rău la tv și mieunător de serviciu în culise – dacă nu îi reușește manevra asta, va fierbe în smoala propriului partid, în uralele ălora care altădată-i deschideau portiera.

Ce vor face ambasadele? De obicei, imediat după votarea vreunei gogonate,  spuneau cu fermitate despre statul de drept și valori; erau gura de oxigen care mai ținea la suprafață debila noastră democrație. Ce avem acum? Tăcere. Plus: la o zi după nemernicie, Tăriceanu merge să le explice că de fapt asaltul nu-i asalt, ci grijă față de cetățeanul agresat de procurori și judecători, răii din statul paralel. Toate acestea sunt însă pe o scenă falsă, sunt butaforie.

Țările civilizate, mai cu seamă Statele Unite ale Americii, nu negociază nici cu teroriștii, nici cu șantajiștii; mai devreme sau mai târziu aceștia cad pe o coajă de banană sau se lovesc de vreun vapor pe trecerea de pietoni. Nici acum nu va fi altfel, indiferent câte speranțe își pune gașca socialistoidă în trocul resurse contra mână liberă, indiferent câte ocheade trimite fiul milițianului din Teleorman către Casa Albă. Dacă ar exista un popor educat și un sistem imun la farmecele politicienilor, instituțiile statului ar cere explicații și nu știu dacă ar avea România atâtea pușcării să-i cuprindă pe șmecherașii din politica românească; poate milioane am fi în stradă și jandarmii secretarei de la Videle n-ar mai îndrăzni să dea cu fumigene.

Partida încă se joacă – și chiar dacă a minat stadionul, echipa socialistă tremură cu gândul la arbitri: a bon entendeursalut!

 

 

Vezi și

Close