glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Sare-n ochi

(Editorial publicat inițial la data de 26 septembrie 2017)

Știrea mondenă a zilei, propagată pe toate canalele media, este că o pițipoancă din Arad a fost numită inspector școlar. Știrea politică a zilei este că inspectorul piți are ceva propte politice, fiind iubita fratelui prefectului de Arad. Nu văd de ce asta ar fi o știre în afară de faptul că duduia este puțin siliconată și ceva mai mult botoxată și în pozele publicate, probabil pe Facebook, își scoate în evidență latura sexi a caracterului său. Evident că nu mi-aș da copilul, spre educare, pe mâna unei asemenea pițipoance, cu toate că mulți tați, care comentează „oripilați” știrea zilei, nu s-ar da în lături de la niște meditații, susținute de însăși inspectoarea școlară de la Arad.  Știrea zilei nu aduce nimic nou, în afară de personaj. Pentru că este de notorietate că învățământul românesc este „infestat” de pițipoance și cocalari. Dacă ministrul Învățământului are probleme mari de gramatică și logică, mai contează că pe funcția de inspector școlar a fost angajată o pițipoancă?  Ce este nou în faptul că în politică nu sunt promovate valorile, profesioniștii sau competenții? Că liderii tuturor partidelor (chiar dacă PSD e fruntaș pe ramură) își promovează amantele, fiicele, cumetrele, în funcții publice bine plătite și cu oarecare influență? Sau credea cineva că învățământul românesc e la un nivel atât de înalt din punct de vedere profesional și moral încât nu reprezintă societatea căruia i se adresează? Trăim într-o țară de cocalari și pițipoance. Dacă nu sunteți încă lămuriți, stați la porțile școlilor dimineața sau la prânz când vin sau pleacă elevii. Pentru că pițipoanca și cocalarul au devenit modele de succes, din cauza educației făcute mai mult de televizor și Internet decât de școală. Proaspăta inspector școlar de la Arad este o copie a ceea ce tinerii văd zilnic pe toate canalele media, și nu numai că văd, sunt convinși că asemenea comportament corelat cu asemenea înfățișare generează succesul personal. Am cunoscut zeci de tinere preocupate de câte kilograme au în plus și câte ar trebui să dea jos ca să arate sexi. Am cunoscut însă, foarte puține, care să aibă insomnii că nu au terminat de citit o carte. Atâta timp cât lumea în care trăim te judecă în funcție de cum arăți nu de ce știi, de ce ar fi o știre că o pițipoancă a ajuns inspector școlar la Arad?

La începutul „democrației”, adică prin anii ’90, am întâlnit la Sinaia un grup de profesori de la Liceul Pedagogic. Adică de la „școala cea mai școală” din județul Hunedoara. Profesori care formau viitorii dascăli atât din punct de vedere profesional, cât și moral. Doar că distinșii „pedagogi de școală nouă” nu se opreau la formarea profesională și morală pentru că predau în excursii private și cursuri de formare sexuală. Altfel nu se explică faptul că veniseră la munte însoțiți de tot atâtea eleve câți erau și ei. Dacă din anii ’90, formarea viitoarelor dăscălițe se făcea în sistem „om la om” în excursii private, de ce ar mai fi acum o știre că o pițipoancă a ajuns inspector școlar la Arad?

Ca să nu fiu acuzat de discriminare, trebuie să discutăm puțin și despre cocalari, nu doar despre pițipoance. Credeți că e vreo deosebire între un individ care în afară de gel nu are nimic în cap și o pițipoancă siliconată și botoxată? Vă garantez că nu! Ambii au la fel de mult tupeu, ambii se bazează exclusiv pe cum arată și ignoră complet să expună ce știu. Pentru simplul fapt că nu știu nimic. Câți gelați bântuie prin politica românească? Acei băieți cu aer de „latino lover”, vânători de funcții publice bine plătite și fără responsabilități. Acei feciorași care cred că li se cuvine totul, dar nu știu să facă absolut nimic în afară de joaca de-a politica. Politica aceea făcută pentru ei înșiși, pentru propriile interese și în folosul propriului buzunar. Câțiva dintre aceștia, bine înfipți prin posturi călduțe finanțate din bani publici, vă vor zâmbi în curând de pe afișele electorale din Deva și vă vor cere votul. Veți vota mult gel, puțin creier și deloc caracter. Dar vor avea tupeul să iasă în față. Și atunci de ce ar mai fi acum o știre că o pițipoancă a ajuns inspector școlar la Arad?

 

Vezi și

Close