Știați că? În vestul Madagascarului se află Bulevardul baobabilor?
În vestul Madagascarului, între Morondava și Belon’i, există un număr mare de baobabi aliniați de-a lungul unei căi rutiere de pământ denumite:
Aleea baobabilor sau Bulevardul baobabilor, un loc unic în lume, care atrage permanent vizitatori de pretutindeni, de curând protejat oficial ca monument natural oficial al țării.
Baobabii, aceste foioase gigantice cu alura „dolofana” nemaiîntâlnită în cadrul regnului lor, cresc în zone secetoase, iar în cazul de față exemplarele ce străjuiesc insolitul parcurs au, în marea lor majoritate, vârste de peste 800 de ani, circumferința trunchiului atingând halucinanta lungime de cel puțin 15 de metri!
„Bulevardul” despre care vorbim a fost acoperit cândva de o pădure bogată, dar asaltul civilizației moderne și înmulțirea populației umane din zona au dus la defrișări masive, lăsând câteva exemplare de baobabi în relativă izolare.
Cu toate acestea, cei rămași de-a lungul drumului au fost întotdeauna amenințați cu distrugerea.
Cu mai bine de un mileniu în urmă, când navigatorii arabi au ajuns pentru prima dată aici, au crezut că diavolul i-a smuls din pământ și i-a așezat apoi cu rădăcinile în sus; o superstiție determinată de înfățișarea neobișnuită a baobabilor, a căror coroană chiar seamănă cu rădăcina.
De aceea, masivii copaci înalți de până la 30 de metri, aliniați de o parte și de cealaltă a „bulevardului” ce le poartă numele, sunt asemuiți unor paznici credincioși ai locurilor pe care le veghează de sute de ani.