glasul-hd.ro Web analytics

Știați că

Știați că? Monumentul Yonaguni, „Atlantida din Japonia” este una dintre cele mai enigmatice structuri subacvatice

Monumentul Yonaguni este o enormă formațiune de roci subacvatice care acoperă o suprafață cu lungimea de 60 de metri și lățimea de 50 de metri.

Descoperită în 1986 de un scafandru care ieșise în larg să observe rechini-ciocan, structura a stârnit încă de la început controverse aprinse, care continuă chiar și astăzi.

Stânca se află în largul coastei de sud a Yonaguni, o insulă din partea de sud-vest a Japoniei. Mica insulă, care se găsește la aproximativ 120 de kilometri est de Taiwan, este dominată de vegetație luxuriantă și mărginită de maluri nisipoase.

Zona insulei Yonaguni este o destinație populară printre entuziaștii scufundărilor. Astăzi, locul este prezentat drept „obiectiv care nu ar trebui ratat” de cei care se aventurează în apele de lângă Okinawa.

Tocmai un astfel de scufundător, Kihachiro Aratake, a făcut accidental „descoperirea arheologică a secolului XX”, după cum a fost catalogată de adepții teoriei privind existența unei civilizații antice globale distruse de potopul mitologic.

Aratake a descoperit misterioasa structură în 1986, în timp ce se scufunda în căutarea unui nou loc de observare a rechinilor-ciocan.

Abătându-se în afara zonei de siguranță desemnate, a descoperit o structură masivă de piatră întinsă pe fundul oceanului, cu baza situată la adâncimea de aproximativ 30 de metri…

Back to top button