glasul-hd.ro Web analytics

Știați că

Știați că? Fețele regilor din pachetele standard de cărți de joc înfățișau cândva cei mai celebri lideri din istorie?

Deși designul lor s-a schimbat mult de-a lungul anilor, în Franța secolului XVII, cei patru regi din pachetul de cărți de joc aveau nume și identități care reflectau importanța și grandoarea monarhiei franceze.

Potrivit ThoughtCo.com, conducătorii francezi doreau să aibă rolul de moștenitori ai regilor din vechime. Prin urmare, regii de pe cărțile de joc reprezentau câțiva dintre cei mai semnificativi lideri din istorie: Carol cel Mare, David, Cezar și Alexandru Macedon.

Originea cărților de joc, așa cum le cunoaștem astăzi, este întrucâtva obscură. Este posibil ca primele cărți de joc să fi apărut în China, în timpul dinastiei Tang, în secolul IX. Totuși, aceste cărți nu erau organizate în perechi, cu numere și simboluri; asta s-a întâmplat mult mai târziu.

Se crede că regii au apărut pentru prima dată pe cărțile de joc produse în India sau Persia, iar aceste cărți au fost aduse în Europa prin Peninsula Iberică, în Evul Mediu, conform The Guardian.

Putem fi destul de siguri că aceste cărți de joc au apărut în Europa în perioada medievală târzie, probabil în cea de-a doua jumătate a secolului XIV.

Back to top button