glasul-hd.ro Web analytics


Sănătate

Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă: ”Nu mai purtați mască şi mănuşi în mașină sau în aer liber!”

Virgil Musta, membru în Comisia națională pentru managementul clinic şi epidemiologic al   la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babeș” din Timișoara a dezvăluit câteva aspecte extrem de importante cu privire la purtarea mănușilor și a măștilor de protecție. În ciuda faptului că tot mai multe persoane le dețin,acestea nu sunt purtate corect pentru a obține protecție maximă.

Mănușile sunt utile pentru o perioadă scurtă de timp, când avem de desfășurat o activitate cu riscul de a ne contamina mâinile, în cazul în care nu ne putem spăla imediat pe mâini. După ce am terminat activitatea, aruncăm mănușile și ne spălăm imediat pe mâini.

În caz contrar, mănușa fiind contaminată e ca o mână contaminată. Mai mult, ai tendința să crezi că ești protejat de mănușă, duci mâna la gură, la nas și te contaminezi. Trebuie să te dezobișnuiești să duci mâna spre față, indiferent dacă ai mănușă sau fără.

Purtăm mănuși doar atunci când desfășurăm o activitate cu risc de contaminare. La fel și cu masca. Nu o purtăm dacă suntem singuri în mașină, dacă suntem acasă, dacă mergem în aer liber. Dar dacă mergem într-un loc aglomerat sau ne întâlnim cu o altă persoană, e importantă distanțarea și purtarea măștii”, a afirmat acesta.

Back to top button