glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrațieSănătate

(Galerie foto)Spitalul Județean de Urgență Deva are, de vineri, una dintre cele mai moderne Unități de Primiri Urgențe din țară

Vineri, 15 martie, la Deva, a avut loc inaugurarea noii Unități de Primiri Urgențe din cadrul Spitalul Județean de Urgență Deva .

La inaugurare a participat, alături de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, directorul general ADR Vest, Sorin Maxim, care a acordat sprijin pe durata implementării proiectului. Echipa ADR Vest a fost, în permanență, alături de Consiliul Județean Hunedoara și au găsit înțelegere atunci când am venit cu propuneri de îmbunătățire a soluțiilor tehnice.

Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020 și bugetul propriu al Consiliului Județean Hunedoara. Valoarea contractului de lucrări s-a ridicat la 9.093.467,11 lei, la care s-au adăugat 778.236,20 lei, fonduri din care s-a realizat achiziția de echipamente medicale și mobilier.

Prin realizarea acestei investiții, spațiul destinat UPU Deva a fost modernizat, extins, reorganizat și funcționalizat astfel încât să poată fi asigurată activitatea medicală de urgență în condiții optime și de eficiență maximă.
Există o zonă de triaj, cameră pentru urgențe minore, cameră pentru resuscitare, spații de decontaminare, cabinet pentru urgențe ortopedice, spații pentru monitorizare pacienți.
Există un spațiu destinat urgențelor pediatrice, dotat cu circuit separat, dar și cabinete pentru personalul medical.
Back to top button