glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Când doi se ceartă… al treilea rămâne tot fără curent

De mai bine de jumătate de an, devenii se plâng de tot mai multe zone în care, în urma lucrărilor de modernizare, rămân fără curent, iar autoritățile dau vina unii pe alții.

Ieri, pe pagina de Facebook a Primăriei Deva, primarul urbei a postat următorul mesaj:

“Dragi deveni, este momentul să vă spun, nu doar ca primar dar și ca locuitor al Devei, că M-AM SĂTURAT DE NESIMȚIREA societății Rețele Electrice Banat!

Este o bătaie de joc la adresa devenilor ca ÎN FIECARE NOAPTE, iluminatul public din oraș să nu funcționeze pe tronsoane întregi. În fiecare noapte există străzi și cartiere care rămân în beznă, DIN VINA EXCLUSIVĂ a societății de furnizare a energiei electrice SC Rețele Electrice Banat.
Primăria Deva, eu personal, am fost preocupați permanent să plătim la timp toate facturile la distribuția de energie electrică și la reparații. Nu am întârziat niciodată să le dăm banii pe care i-au cerut (și nu sunt puțini!).
NU AVEM NICIO RESTANȚĂ, CUM NU AM AVUT NICIODATĂ NICIO RESTANȚĂ!
În schimb, avem parte de o bătaie de joc continuă!
Ca să dau un singur exemplu de bătaie de joc: pe tronsoanele pe care iluminatul public nu funcționează în timpul nopții, becurile sunt aprinse în timpul zilei!
Am făcut apel ZILNIC, prin sesizări scrise și apeluri telefonice directe, la SC Rețele Electrice Banat, că iluminatul public NU FUNCȚIONEAZĂ în cutare sau cutare zonă a orașului. La apelurile Primăriei s-au adăugat miile de apeluri de la cetățenii Devei.
Răspunsul? ”Am notat, echipele noastre vor interveni pentru remedierea situației.” ÎN FIECARE NOAPTE sesizări, în fiecare noapte același răspuns! Nu se mai poate!
Niciodată, în cei 6 ani și jumătate de mandat, nu m-am confruntat cu o astfel de situație! Situații de criză prin care am trecut, ca administrație publică, au fost destule, din păcate. Le-am rezolvat pe toate, rând pe rând. Dar o astfel de situație, care se repetă noapte de noapte, fără ca administrația publică să poată interveni legal, așa ceva n-am mai avut!
Nu aș vrea să spun vorbe grele, deși sunt extrem de supărat, dar situația pare a fi un SABOTAJ! Sunt indicii care mă fac să cred că furnizorul de electricitate se joacă politic în precampania pentru alegerile locale!
Vreau să o mai spun o dată, foarte clar: furnizorul de energie electrică Rețele Electrice Banat este singurul responsabil pentru întregul disconfort creat locuitorilor municipiului Deva! Și este responsabil, indirect, și pentru faptele antisociale care se produc la adăpostul întunericului din cartiere și de pe străzi, în lipsa iluminatului public!” – Nicolae-Florin Oancea, Primarul Municipiului Deva.

La scurt timp, reprezentantii Rețele Electrice Banat au venit cu următoarele precizări:

“În prezent, iluminatul public nu funcționează pe o porțiune din Calea Zarandului, ca urmare a unui cablu defect. Echipele Retele Electrice Banat lucrează la soluționarea defectului în cel mai scurt timp, estimând că astăzi va fi pus din nou în funcțiune. De asemenea, au mai fost situații în care s-au defectat cabluri, însă echipele Retele Electrice Banat au intervenit prompt pentru soluționarea lor. În ceea ce privește problemele recurente din B-dul Decebal, B-dul 22 Decembrie, B-dul Nicolae Bălcescu și Aleea Saturn, în această zonă constructorul care efectuează lucrările de modernizare a defectat în repetate rânduri instalațiile de iluminat public. Întrucât instalațiile de iluminat din acest areal vor intra în gestiunea primăriei, societatea Retele Electrice Banat nu a mai avut acces pentru a le repara. Regretăm neplăcerile cauzate clienților și dorim să asigurăm că facem tot ce ne stă în putință pentru a interveni prompt de fiecare dată când este semnalată o problemă în instalațiile noastre.” biroul de presă Rețele Electrice Banat.

Deznodământul sperăm să-l aflăm cât mai curând, deoarece unele străzi au devenit de-a dreptul înfricoșătoare după lăsarea întunericului.

Back to top button