glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateSănătate

Replica medicului cardiolog Constantin Blaj, în urma scandalului în care a fost implicat. Dr. Blaj: „O rafală de minciuni.”

Medicul cardiolog Constantin Blaj face primele declarații în urma scandalului izbucnit la Spitalul Județean de Urgență din Deva, după ce o pacientă din Hunedoara a declarat că, în anul 2022, a fost dusă la morgă, deși nu era decedată. Potrivit femeii, aceasta s-ar fi trezit după o zi și jumătate, cu cadavre pe ea. Medicul care a tratat-o, fostul șef al secției Cardiologie, spune că totul este „o rafală de minciuni”.

Dr. Blaj explică, în detaliu, toată perioada din timpul internării, de după externare, dar își arată și revolta față de situația creată acum, după declarațiile făcute de femeie.

„După un an și jumătate, apare materialul video cu tot scenariul cu morga, despre care nu fusese vorba niciodată înainte, în care expune o situație revoltătoare, care nu are nicio legătură cu realitatea. O rafală de minciuni, demontate relativ simplu de concluziile anchetei care s-a efectuat imediat după apariția materialului video online. Pacienta nu a fost în morgă nicio secundă, astfel că tot ce ține de această afirmatie nu se confirmă. Este cât se poate de logic ca, daca ar fi fost vorba de un deces, acest lucru ar fi fost consemnat in foaia de observatie de cãtre medicul de gardă, cu dată și oră, cu protocolul de resuscitare, ar fi existat perioada de 2 ore in care decedatul ar fi stat pe sectie, ar fi existat documentele de însotire si identificare a cadavrului, ar fi existat consemnarea primirii la nivelul morgii si, bineinteles, dovada anunțării familiei de către medicul de gardă. Nu există nimic din toate acestea. Ba mai mult, in foaia de observație se regăsește evoluția zilnică in detaliu.

Totuși, preluarea mediatică a fost de tip tsunami, incendiară, fără nici cel mai mic efort de confirmare pe date concrete din partea presei, fără așteptarea unor concluzii pertinente, fără consultarea tuturor părtilor implicate. Aceasta a provocat o profundă afectare a imaginii spitalului,dar și a mea personal.

Presiunea mediatică, precum şi consecintele acesteia, m-au afectat profund, psihic și fizic.

După concluziile anchetei, presedintele Consiliului Județean a cerut Spitalului să ia măsuri in instanță pentru prejudiciul de imagine adus instituției prin declarațiile mincinoase.
A urmat a doua apariție a pacientei printr-un material video online, cu o nouă rafală de neadevăruri, afirmații fara logica, contradictorii și nesistematizate, cu privire la sustinerea afirmației de trimitere a pacientei la morgă, deși aceasta fusese demontată și dovedită obiectiv ca neadevarată, împreună cu tot ce decurgea din ea.

Cred că, printr-un serios examen de conștiință pentru toată lumea, se impune restabilirea adevărului. De asemenea, este obligatorie oprirea campaniei mediatice, cu dezmințirile de rigoare. Plecând de la niște afirmații false ale unei persoane și susținerea lor in spațiul public din rațiuni care nu-mi sunt cunoscute, s-a ajuns la prejudicierea imaginii secției Cardîologie a SJU Deva, cu afectarea moralului întregii echipe.”, se arată în dreptul la replică transmis de dr. Constantin Blaj.

Dreptul la replica în forma inițială poate fi consultat mai jos:

replica – mass-media

Back to top button