glasul-hd.ro Web analytics


Sănătate

Farmacia din grădină – aronia

Astazi, aronia se planteaza peste tot in lume, fiind descoperit inclusiv in Romania si se evidentiaza prin 3 tipuri de fructe:

Fructe rosii, cu un gust destul de dulce si placut.

Fructe negre, cu un gust amarui si uscat, insa foarte bogate in nutrienti.

Fructe purpurii, cu gust care combina aromele primelor doua.

Proprietatile antiseptice ale fructului de aronia il recomanda ca un remediu puternic in raceli, prevenirea infectiilor virale si bacteriene.

Cei care au probleme cu vederea vor descoperi cu incantare ca aronia are proprietati excelente in acest sens. Cu un continut bogat de caroten, fructele pot sa reduca stresul oxidativ de la nivelul ochilor. Consumate frecvent, acestea pot preveni aparitia unor probleme grave, cum ar fi cataracta.Sustine functiile cognitive, numerosii nutrienti din fructe reusesc sa lupte impotriva radicalilor liberi care distrug legaturile neuronale, sunt imbunatatite in mod considerabil functiile cognitive iar activitatea neuronala creste simtitor. se previn astfel anumite boli cum ar fi Alzheimerul sau dementa.Imbunatateste tensiunea arteriala prin continut bogat de potasiu si este un aliment excelentpentru diabetici

Continutul fructelor este unul foarte interesant, in acestea regasindu-se antioxidanti, vitamine sau fibre. De asemenea, o portie de aronia asigura 35% din necesarul zilnic de vitamina C si imbogateste organismul cu vitaminele K, A, E, B9 sau P, manganul, care are puternice proprietati antioxidante precum si potasiu, calciu, fier, zinc sau magneziu.

Studiile făcute de specialistii din toată lumea au aratat că fructele de aronia conțin de 15 ori mai multi antioxidanti decat afinele, merisoarele sau rodiile.

În ceea ce priveste imunitatea, este foarte important de mentionat faptul că aronia are o cantitate mare de vitamina C, care ajuta organismul să devina mai puternic.

Apara ficatul și stomacul, reduce simptomele ce apar in cazul unei mucoase stomacale deteriorate. Acest beneficiu se datoreaza substantelor din compozitia boabelor de aronia care stimuleaza productia de mucus si au capacitatea de a combate efectele nocive ale stresului oxidativ asupra stomacului.

Back to top button