glasul-hd.ro Web analytics


Sănătate

Comunicat de presa Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Hunedoara

Având în vedere că în perioada premergătoare sărbatorilor de iarnă sunt sacrificați pentru consum familial porci în gospodăriile populației, îi informăm pe toți proprietarii care dețin porci pentru sacrificare de obligativitatea efectuării examenului trichineloscopic.

Acesta poate fi efectuat la cabinetele medicale individuale de către medicii veterinari organizați în condițiile legii. Aceste cabinete medicale individuale funcționează în toate comunele / orașele / municipiile județului Hunedoara iar programul acestora în această perioadă este zilnic inclusiv sâmbăta și duminica.

Consumul cărnii fără efectuarea examenului trichineloscopic reprezintă un risc major de îmbolnavire la care se expun persoanele care cumpără și consumă carne de porc a cărei origine nu este cunoscută, provenită din tăieri clandestine sau care nu a fost supusă controlului sanitar veterinar inclusiv pentru examenul trichineloscopic.

Îi rugăm pe toți consumatorii să cumpere carne de porc și produse din carne de porc numai din unități autorizate / înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Back to top button
Close
Close