glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta săptămânii

Pui uns cu miere la cuptor cu garnitură de mazare

Ingrediente
1 pui întreg AVIS ( în jur de 1.5kg), 230g mazăre (proaspătă sau congelată), 120 ml supă concentrată de pui AVIS, 240 ml vin spumant, 130 g şalote feliate, 2 linguri tarhon tocat mărunt, 250 g miere, 1/2 linguriţă piper, 2 linguri unt topit, 1/2 linguriţă sare, 1 lămâie feliată subţire.

Metodă de preparare
Încinge cuptorul la 190 C. Spală puiul AVIS şi usucă-l cu şerveţele de hârtie. Leagă-i picioarele cu o sfoară.
Unge puiul AVIS cu unt şi condimentează-l cu sare şi piper. Coace-l la cuptor, neacoperit, timp de 75 – 100 minute până când carnea e pătrunsă bine. Un termometru de carne ar trebui să indice 82C.
Unge puiul AVIS cu jumătate din miere şi presară 1 lingură de tarhon. Mai lasă-l încă 5 minute la cuptor.
Scoate puiul AVIS din tavă şi acoperă-l cu o folie de aluminiu.
Pune tava direct pe aragaz şi adaugă șalotele, vinul spumant, supă concentrată de pui AVIS şi restul de miere. Lasă să fiarbă totul la foc mic timp de 10 minute, până când șalotele se înmoaie. Adaugă mazărea şi feliile de lămâie şi mai lasă pe foc încă 5 minute.
Înainte de servire pune puiul AVIS înapoi în tavă şi presară cu restul de tarhon.

Vezi și

Close