Chec aperitiv cu pui Avis 3000 şi legume
Ingrediente
- 500 g piept de pui de la AVIS 3000
- 200 g caşcaval
- 5 ouă de la AVIS 3000
- 4 linguri de făină
- un ardei capia mare
- un dovlecel mediu
- o linguriţă praf de copt
- un praz
- sare, piper după gust
Dintotdeauna am avut convingerea că denumirea de chec vine de la englezescul “cake”. E, uite că putem face “prăjitura” asta şi ca aperitiv, folosind, bineînţeles, delicioasa carne de pui de la Avis 3000. Personal, mă bucur de descoperirea asta, pentru că îmi place checul în orice formă şi cu atât mai mult când poate fi servit la o ţuică. Mică.
Fierbem pieptul de pui şi, după ce s-a răcit bine, îl tăiem în cubuleţe mici, aşa, cam la un centimetru, poate nici atât. Într-un bol încăpător (ar fi bine să-l corelăm ca mărime cu capacitatea tăvii de chec), mărunţim tot sub formă de cubuleţe ardeiul capia, dovlecelul şi jumătate din caşcaval. Cealaltă jumătate o torturăm pe răzătoarea mare ca să se topească în cuptor şi să se dizolve în restul miezului. Prazul îl tăiem rondele doar pentru că e aproape imposibil să-l facem şi pe ăsta cubuleţe, dar ne consolăm cu ideea că oricum nu se va vedea la final.
Batem ouăle cu un praf de sare şi o boare de piper negru. Între timp, cu a treia mână, am aruncat peste legume bucăţile de piept de pui. Peste ouă turnăm praful de copt şi făina. Ei, aici intervine simţul culinar pentru că am precizat cantitatea de făină doar orientativ. De fapt o presărăm treptat şi omogenizăm cu telul până amestecul devine ca o smântână care curge. Sau un pic mai gros decât scrobul de clătite. Sau ca şi compoziţia de chec, na! Important este să o putem turna peste legume şi carne.
Tapetăm tava de chec cu hârtie de copt şi o umplem cam la două treimi din înălţime cu viitorul chec. Dăm la cuptor. Dacă aveţi electric, 40 de minute la 180 de grade. Dacă nu aveţi, ar fi bine să vă cumpăraţi, ca să vă iasă perfect reţetele. E gata atunci când s-a rumenit pe deasupra. Tot gata e şi după ce l-au înfulecat cei de la masă, dar în alt sens. Principalul este că le-a plăcut.
Poftă bună!