glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei

Pui uns cu miere la cuptor cu garnitură de mazăre și șalote

INGREDIENTE

  • 1 pui întreg AVIS
  • 230 g mazăre (proaspătă sau congelată)
  • 120 ml supă concentrată de pui
  • 240 ml vin spumant
  • 130 g șalote feliate
  • 2 linguri tarhon tocat mărunt
  • 250 g miere
  • 1/2 linguriță piper
  • 2 linguri unt topit
  • 1/2 lingurită sare
  • 1 lămâie feliată subțire

Metoda de preparare

Încinge cuptorul la 190C. Spală puiul și usucă-l cu șervețele de hârtie. Leagă-i picioarele cu o sfoară. Unge puiul AVIS cu unt și condimentează-l cu sare și piper. Coace-l la cuptor, neacoperit, timp de 75-100 minute până când carnea e pătrunsă bine. Un termometru de carne ar trebui să indice 82C. Unge puiul cu jumătate din miere și presară 1 lingură de tarhon. Mai lasă-l încă 5 minute la cuptor. Scoate puiul din tavă și acoperă-l cu o folie de aluminiu. Pune tava direct pe aragaz și adaugă șalotele, vinul spumant, supa concentrată de pui și restul de miere. Lasă să fiarbă totul la foc mic timp de 10 minute, până când șalotele se înmoaie. Adaugă mazărea și feliile de lămâie și mai lasă pe foc încă 5 minute. Înainte de servire pune puiul înapoi în tavă și presară restul de tarhon. Poftă bună!

Tags

Vezi și

Close