glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei

Pui în sos de smântâna cu brânza

Ingrediente:
1 piept de pui AVIS
4-5 linguri ulei
Pentru sos:
3 linguri ulei
3 căţei usturoi
1 lingură de făină
cca 150 ml supă pui (sau apă) 200 ml smântână pentru gătit 60-70 g brânză rasă
1/2 linguriţă usturoi granule
două mâini de baby spanac (opţional) sare, piper

Mod de preparare:

Tăiem pieptul de pui AVIS fâșii groase cam cât degetul mare, pe lung, îl sărăm, piperăm și îl prăjim în 4-5 linguri de ulei. Cum puiul lasă destul de multă apa, le-am înnăbușit acoperit cam 10-15 minute, apoi le-am întors și prăjit până când apa a început să se evapore, și le-am rumenit pe toate părţile. Le scoatem pe o farfurie. Adăugăm încă 2-3 linguri de ulei și prăjim puţin usturoiul pisat (sau tocat mărunt). Atenţie, doar 10-20 de secunde, dar la foc mic, să nu se ardă. Adăugăm o lingură de făină și amestecăm cu un tel până omogenizăm compoziţia. Adăugăm supa de pui (sau apa), smântâna lichidă, brânza rasă, sare, piper, spana-cul (dacă punem) și puiul AVIS prăjit anterior și lăsăm să fi arbă acoperit, amestecând din când în când, cca 10 minute, până când se întrepătrund aromele.Servim cu orez, paste sau cu o simplă salată.