glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Ovidiu Dragoș Argeșanu susține la Deva conferinţa cu tema „Trezirea spirituală și conștiința de sine”

Hunedorenii sunt invitați miercuri, de la ora 17:00, în Salle dʼOr din incinta Deva Mall, la o întâlnire cu renumitul doctor și scriitor Ovidiu Dragoș Argeșanu. Cu această ocazie, scriitorul va susține conferința „Trezirea spirituală și conștiința de sine”.

Binecunoscut publicului român din numeroasele emisiuni pe care le susține la diferite posturi de televiziune, precum și din cărțile pe care le-a publicat, Ovidiu Dragoș Argeșanu a manifestat încă din studenție un viu interes față de ezoterism, față de lumea spirituală, față de tot ceea ce reprezintă „lumea de dincolo”. Acest interes față de tot ceea ce reprezintă misterul vieții și al morții, față de meandrele insondabile ale sufletului omenesc, l-a determinat pe Ovidiu Dragoș Argeșanu să abandoneze studiile de inginerie și să se dedice medicinii, în mod deosebit psihiatriei. S-a dedicat apoi psihoterapiei și psihanalizei ca să înțeleagă „punctul de vedere al medicinii alopate asupra bolii psihice”, descoperind și cele mai importante forme de terapie și căi spirituale ca Reiki, Karuna Reiki etc. Evenimentul este organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva. În finalul întâlnirii, va avea loc o sesiune de autografe oferită de doctorul și scriitorul Ovidiu Dragoș Argeșanu.

„Femeile dinastiei Romanov”, manifestare dedicată Zilei Femeii

Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva găzduiește săptămâna aceasta o manifestare cultural-educativă dedicată Zilei Internaționale a Femeii. Este vorba despre „Femeile dinastiei Romanov”, manifestare organizată de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva. Evenimentul are loc în data de 8 martie, de la ora 13:30, în Sala „Liviu Oros”. Tema abordată de această dată propune o incursiune captivantă în zbuciumata istorie a Rusiei, în special în viața femeilor care au stat în preajma țarilor din marea dinastie Romanov a Rusiei. De la Sofia Alekseevna, prima femeie care a condus Rusia între anii 1682 și 1689, ca regentă, la Ecaterina I, cu care încep cele șapte decenii din secolul XVIII, în care femeile au condus Imperiul Rus, de la Ana a Rusiei și Elisabeta I, la strălucitoarea și legendara Ecaterina cea Mare, supranumită „Semiramida Nordului”, se va face o minuțioasă trecere în revistă a personalităților acestor femei și a contribuției remarcabile pe care au avut-o în dezvoltarea culturii marelui Imperiu Rus. Prezentarea va scoate în evidență personalitatea fiecărei femei a cărei soartă a fost legată de dinastia Romanov și de istoria Rusiei. Ca de obicei, la sfârșitul prezentării, vor fi adresate întrebări tinerilor iar cei care vor răspunde corect vor fi răsplătiți cu premii în cărți și diplome oferite de Biblioteca Județeană.

Back to top button