glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateComunitate

GAIA – lucrarea minunată ce aparține artistului hunedorean, Șerban Paul. Realizată din frunze așternute cu imaginație pe o coală albă de zăpadă

Paul Șerban este un talent aparte. Artistul din Valea Jiului a terminat Facultatea de Arte din Timișoara și este fotograf.

Cu ajutorul a mii de frunze, acesta “pictează pe o coală albă de zăpadă”.

Pentru a realiza opera de artă artisul a petrecut ore în şir în frig, cu mătura în mână pe post de creion, dar rezultatul a fost unul spectaculos.

”Aceasta este o formă de exprimare artistic numită Land Art, în care sunt folosite elemente din natură. Cu frunze nu am mai văzut niciodată. Am văzut cu crengi, pietre, pigmenți naturali.

Am de gând să încerc și eu. Am văzut zăpada albă și în mintea mea am văzut o foaie albă de hârtie și atunci m-am gândit cu ce pot să vin să am valențele negative. Am zis că sunt frunzele, sunt ușor de strâns, sunt naturale, sunt aproape. Am încercat.

Este greu, trebuie să te ajute și vremea, trebuie să nu bată vântul, trebuie să ai și temperatura potrivită, să ai zăpada bună, să nu fie prea moale”, a declarat Paul Șerban pentru cronicavj.ro.

Nu mai puțin de 9 ore a durat toată opera de artă. În tot acest timp, tânărul și-a imaginat prin ochii minții cum trebuie să arate portretul. A ”împrăștiat” frunzele într-un mod artistic, iar în gând și-a imaginat cum va arăta rezultatul final.

”M-am apucat sâmbătă la 9 dimineața și am lucrat până pe la 16-17:00. M-a ajutat cineva să strâng frunze, iar eu mă duceam și le ”împrăștiam”.

Artistul hunedorean promite alte lucrări pe viitor, în funcție de zăpada care este îi este pusă la dispoziție de natură.

Mai jos puteți vizualiza filmările cu drona a celor trei lucrări.

https://www.facebook.com/reel/2661041294051167 – Lupul Dacic

@sssserban #gaia #art #landart #natura #forest #padure #valeajiului #carpati #carpathians #hunedoara #ro #romania #romania #romaniafrumoasa #portret #portrait #portraiture#arta #nature #forest #padure #iarna #zapada #snow #winter #frunze #leaf #leafs #arta #woman #mamanatura #mothernature ♬ sunet original – Serban

 

@sssserban #natura #nature #arta #art #caprioara #deer #padur #forest #portrait #portret #ro #romania #romania #iarna #snow #winter #zapada #leaf #leafs #frunze ♬ sunet original – Serban

Back to top button