glasul-hd.ro Web analytics

Agricultură

O fermă de găini din România vinde îngrășământ bio la preț de producător. Produsul este certificat!

O cunoscută fermă de păsări din România, Albatros Gold, oferă fermierilor îngrășământ bio la preț de producător. Fertilizantul este obținut 100% din gunoi de pasăre fermentat și este atestat, fiind sigur pentru agricultorii care beneficiază de subvenții și trebuie să facă dovada la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) că au fertilizat cu produse certificate pentru agricultura ecologică.

Compostul organic din dejecții de pasăre este foarte căutat și apreciat de fermieri. Din acest motiv, ferma Albatros Gold a luat decizia de a veni în sprijinul agricultorilor cu un produs sigur, 100% natural și românesc. Comenzile se pot face telefonic la 0756 120 880 sau prin email la albatrosgold@yahoo.com.

Noul îngrășământ organic este produs în România și este rezultat în urmă unui proces de fermentare, timp de 30 de zile, a materiei compuse doar din dejecție de pasăre selectată 100%, humificat. Procesul de fermentare este realizat în mod natural, astfel produsul obținut are un conținut ridicat de elemente nutritive fiind ideal pentru orice tip de sol, având acțiune rapidă.

Important de menționat că fertilizantul vândut de ferma Albatros Gold poate fi folosit de agricultorii și producătorii de legume sau fructe care produc ecologic și sunt înscriși la subvențiile agricole plătite de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru culturile aflate în conversie sau care sunt deja certificate ecologic.

Atestatul pentru acest produs a fost obținut în 2023 de firma Albatros Gold și poate fi pus la dispoziția celor interesați de către companie.

Când și cum se aplică îngrășământul din gunoi de pasăre de la ferma Albatros
Gunoiul provenit de la păsări este considerat cel mai bogat în substanțe nutritive și azot, fosfor, potasiu. Mihail David, manager în cadrul companiei Albatros Gold a vorbit pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO despre fertilizantul care poate fi folosit de fermieri atât la lucrările de primăvară cât și cele de toamnă.

Îngrășământul se poate livra atât la cantități mari cât și ambalat la saci de 5 kilograme, 9 kilograme și 18 kilograme.

”Este un îngrășământ organic rezultat din dejecții de pasăre, certificat bio care se adresează tuturor fermierilor dar cu precădere celor care sunt înregistrați în agricultura ecologică. Produsul se vinde la cantitatea de 800 de kilograme în bigbag pentru fermierii mai mari sau 5 kilograme, 9 kilograme, respectiv 18 kilograme pentru clienții care doresc să îl testeze sau să aplice pe suprafețe mai mici. Sunt trei dimensiuni de granulație și în funcție de granulația produsului se recomandă astfel: între 0-2 mm este ideal pentru gazon, iarbă. Apoi granulațiile de 2-4 mm și 4-8 mm sunt ideale pentru legume în câmp deschis, sere și solarii. În plus, granulația de 4-8 mm este recomandată și pentru viță de vie, plantații de nuci, pomi fructiferi chiar și cultura mare”, a explicat Mihail David.

Ce conține îngrășământul din gunoi de pasăre
Îngrășământul organic cu macro și micro elemente este produs din substanțe care provin din resturi sau subproduse ale organismelor naturale care conțin substanțele nutritive esențiale pentru creșterea plantelor. Nu conține reziduuri de antibiotice.

Conform Buletin de încercare nr.141/05.09.2022, realizat la Laboratorul de analize fizico–chimice pentru științele solului, agrochimie și protecția mediului, iată ce conținut are îngrășământul organic produs de Albatros Gold:

– Umiditate: 15,03%
– Substanță uscată: 84,97%
– Substanță organică humificată: 74%
– pH: 6.80
– Materie organică: 77,01%
– Azot organic: 3,68% su (substanță uscată – su, n.r.)
– Carbon organic: 33,55% su
– Fosfor: 1,87% su
– Pentoxid de fosfor: 4,28%su
– Potasiu: 4,70% su
– Oxid de potasiu: 2-3%
– Cupru: 75,8mg/kg su
– Crom: 13,1 mg/kg su
– Nichel: 6.5 mg/kg su
– Mangan: 350 mg/kg
– Zinc: 447 mg/kg su
– Cobalt: 10 mg/kg
– Bor: 25 mg/kg
– Molibden: 50 mg/kg
– Calciu: 1s68%
– Magneziu: 1,36%
– Sulf: 0,834%
– Acizi fulvici: 9%
– Acizi humici: 10%
– Anhidrida sulfurică: 1%
– Bacterii aerobe total: 2164000000/gr
– Bacterii anaerobe total: 1715000000/gr
– Bacterii amonificante: 30-40*10
– Bacterii denitrificante: 15-20*10
– Bacterii celulolitice: 20-25*10
– Capacitate de schimb cationic: 30-50 meq/100 gr
– Granulometrie: 0-2 mm, 2-4 mm, 4-8 mm.

Buletinele ne analiză pot fi de asemenea puse la dispoziția celor interesați.

Schemă de aplicare a fertilizantului organic de pasăre
În privința aplicărilor la culturi, recomandările sunt să se folosească în cantitate de 0,7 – 1,2 tone/hectar pentru toate speciile de plante cerealiere, pomi fructiferi, viță de vie, rădăcinoase, tuberculifere, legumicole, tehnice.

Fertilizarea se face în funcţie de cultură la pregătirea patului germinativ. Obținerea celor mai bune rezultate se realizează prin împrăștierea îngrășământului înainte de pregătirea terenului și încorporarea acestuia la o adâncime minimă de 2cm și maximă de 15cm.

Recomandarea producătorului pentru fiecare specie de plante este următoarea:

 • Gazon iarbă și flori: se aplică o dozare de minim 0,7 tone – 1,2 tone în funcție de structura solului.
 • Exemple de dozaj pentru gazon: 0,7 tone – 1,2 tone; flori (trandafir, liliac, mușcate, begonie, regina nopții, crăițe, tuberoze, crizanteme, hortensie): 0,7 tone – 1,2 tone.
 • Cereale și culturi tehnice:  Pentru cereale (grâu, porumb, ovăz, orz, orzoaică, mei) și culturi tehnice (cartofi, rapiță, cânepă, soia, sfeclă de zahăr, floarea-soarelui) se aplică o dozare de 0,7 tone – 1,2 tone în funcție de structura solului.
 • Pomi și viță de vie: Se aplică 0,7 tone – 1,2 tone kg îngrășământ, la pregătirea patului germinativ.
 • Legume:  Se aplică 0,7 – 1,2 tone/hectar.

Culturile și dozele menționate sunt orientative. Ele se pot modifica în funcție de cultură, caracteristici climatice și suprafața cultivată.

Când se aplică fertilizantul – calendar anual
Calendarul de aplicare a fertilizantului poate fi respectat conform următoarei scheme:

Fertilizantul din gunoi de pasăre: avantaje
Utilizarea îngrășământului pe bază de gunoi de pasăre are o serie de avantaje, printre care amintim:

 • este certificat bio și poate fi utilizat pentru fermierii care încasează subvenții pentru culturi certificate ecologic sau sunt în conversie;
 • este prietenos cu mediul înconjurător;
 • nu expiră astfel că putem păstra cantitățile care ne rămân de la lucrările de sezon;
 • are un conținut ridicat de elemente nutritive;
 • asigură înflorire și fructificare bogată;
 • ajută la fertilizarea și ameliorarea solului;
 • nu este periculos pentru albine sau animale;
 • este produs în România;
 • se aplică pentru toate categoriile de culturi, de la cereale la flori, legume sau gazon;
 • nu conţine reziduuri de antibiotice care pot fi nocive pentru sol sau cultură;
 • nu necesită timp de așteptare până la consum în cazul fructelor și legumelor.

Susă:

Back to top button