glasul-hd.ro Web analytics


Agricultură

Lecția coronavirusului: Fermele și fermierii României sunt obiective de siguranță națională! Trebuie să ținem cu dinții de agricultură!

În paralel cu lupta propriu-zisă, în zona medicală, cu această pandemie de coronavirus, statele lumii vor mai duce un război, la fel de nemilos și important, de care va depinde stabilitatea societății așa cum o știm. Este vorba de securitatea alimentară, de capacitatea unui stat de a-și asigura cât mai mult din necesarul de hrană al populației, de ușurința cu care cetățenii pot accesa o mâncare de o calitate bună, la prețuri rezonabile, de rapiditatea cu care poți interveni către cele mai vulnerabile regiuni și categorii sociale, de posibilitatea de a ajuta statele din jur și în acest fel de a crește influența și avantajele pe care țara respectivă le poate opține, în ajutor medical, în schimburi comerciale și în decizii strategice.

Este momentul ca întreaga clasă politică din România să își dea mâna în realizarea unui Pact Național pentru Siguranța Alimentară, care ar trebui să prevadă următoarele lucruri:

1. Adoptarea rapidă a celor mai importante legi pentru sprijinul agriculturii și industriei alimentare, după o consultare reală cu proprietarii de afaceri în această zonă, cu mediul academic și universitar, cu mediul asociativ și cu liderii de opinie.

2. Consens politic cu privire la fondurile europene din Noua Politică Agricolă Comună. Niciun pas înapoi, cu orice risc, în ceea ce privește banii pentru fermieri și industriașii alimentari. România nu va accepta nicio scădere, a niciunui nivel de fonduri, nici pentru fermierii mari, nici pentru cei mici, pentru absolut nimic, sub nicio formă. Flexibilitate pe alte domenii, pentru a obține un compromis, inflexibilitate pe agricultură. Luăm tot ce este pe masă sau răsturnăm masa. Orice politician care va încerca să joace la ruletă viitorul agriculturii și a fermierilor, mai mari sau mai mici, este un criminal, se va face vinovat, la propriu, de genocid, la un moment dat. Credeți că peste câțiva ani nu poate veni un nou coronavirus, și mai ucigaș? Presupunând că scăpăm relativ ușor de cel prezent și am putea fi tentați să zicem, gata, hai să uităm de fermieri.

3. Intervenție administrativă și politică pentru asigurarea în bune condiții a aprovizionării cu materii prime, cu produse și servicii, prioritate în zona de transport și la graniță, intervenție promptă diplomatică atunci când un alt stat ne crează probleme.

Vezi aici toate măsurile propuse pe AgroInteligenta

În concluzie: Niciun pas înapoi în negocierile legate de subvențiile agricole în perioada 2021-2027! Cine va ameți lucrurile, va plăti un preț uriaș, luați aminte! Noi, cei la Agrointeligența, lider în informarea și susținerea fermierilor, ne vom bate în fiecare zi, public și asumat, pentru protejarea intereselor agricultorilor, mai mari sau mai mici. 230.000 de cititori unici în urmă cu două zile pe agrointel.ro, record absolut. Chestiunile de siguranță alimentară a țării se pare că fac audiență. Sunt alături de dumneavoastră, contați pe mine!, a declarat Vlad Macovei în editorialul de pe Agrointeligența.

Back to top button
Close
Close