glasul-hd.ro Web analytics

Sănătate

Farmacia din grădină – Manuka

Arborele Manuka este cunoscut ca un arbore de ceai Există mai mult de 80 de specii de Leptospermum printre care Leptospermum lanigeratum , Leptospermum polygalifolium , Leptospermum pubescens , Leptospermum rupestre

Arborele produce un nectar pe care albinele îl transformă în miere, formând astfel celebra miere de Manuka. Proprietățile antibacteriene ale mierii Manuka sunt cele care o diferențiază de mierea tradițională prin metilglioxal care este ingredientul său activ principal.

Arborele Manuka (Leptospermum Scoparium) este important  în medicina populară traditională și este recunoscut ca o plantă cu proprietă00ti deosebite de vindecare. Are o culoare brună, portocaliu  închis, și o aromă distinctă, delicioasă, puternică, usor caramelizată, iar mirosul caracteristic este de planta lemnoasă. Mierea de Manuka este antibacteriană,  antioxidantă, antiinflamatorie, antivirală, antiseptică si antifungică, are capacitatea de a absorbi impuritățile din piele, acest lucru determinând utilizarea ei  în produse de curățare a tenului, potrivită pentru problemele cauzate de acnee. Totodată, ea calmează, reface și repară  pielea iritată, uscată și deteriorată; reface starea naturală  a pă rului, penetrând firele de păr, pentru a le hrăni și  a le regenera.

Ulei esential de Manuka
Manuka este un ulei esențial puternic antibacterian, care  s-a dovedit a fi eficient în ameliorarea  infecțiilor strepto- si stafilococice, este de 20 de ori mai activ decat uleiul de tea tree. Cu o aromă plăcută de miere, acesta este un ulei-remediu prietenos și eficient pentru copii, folosit în aromaterapie pentru beneficiile sale antibacteriene, antifungice, antiseptic și antivirale.

Back to top button