glasul-hd.ro Web analytics

Sănătate

Farmacia din grădina – Copaiba

Copaifera officinalis, copac cunoscut și ca Copaíba sau Copaibeira, care crește în America de Sud și poate fi găsit în Brazilia în regiunea Amazonului. În Brazilia există în total 5 specii diferite de Copaíba, acesta fiind un copac bogat în uleiuri esențiale, cu o acțiune germicidă și vindecătoare puternică. Are o acțiune mai puternică decât a ibuprofenului sau cortizonului, uleiul esențial de copaiba are în compoziția sa 55-60% beta-caryophyllene, substanță cu proprietăți asemănătoare hemoglobinei.Uleiul are proprietăți anticancerigene, antiinflamatoare, diuretice, antibiotice, antiulceroase, antiseptice, mucolitice, expectorante, antibacteriene, anestezice, laxative, astringent, antifungice și emoliente.

Extractul de copaiba este utilizat topic pentru ameliorarea inflamațiilor si a ajuta la vindecarea eczemei și psoriazisului, vindecă pielea deteriorată cu mici cicatrici.

Șampoanele ce conțin extract de copaiba sunt eficiente în lupta împotriva mătreții.

Este util la reducerea anxietății, prevenirea apariției celulelor canceroase, susținerea sistemului nervos  și neurologic, prevenirea aparițiilor crizelor de epilepsie, echilibrarea nivelului de insulină.

Uleiul are proprietăți anticancerigene, antiinflamatoare, diuretice, antibiotice, antiulceroase, antiseptice, mucolitice, expectorante, antibacteriene, anestezice, laxative, astringent, antifungice și emoliente .

Back to top button