glasul-hd.ro Web analytics

Politică

Costel Avram, oficial la PSD

Foştii săi colegi din PNL nu se declară deloc surprinşi, spunând că se comporta mai demult ca un membru PSD

Administratorul Public al Consiliului Judeţean, Costel Avram, a declarat că, la începutul acestei săptămâni, a devenit oficial membru al Partidului Social Democrat. Foştii săi colegi şi, în acelaşi timp, şefi pe linie administrativă, Adrian David (PNL) şi Mircea Moloţ (ALDE) spun că nu sunt deloc surprinşi de „mişcare”, acuzându-l că, de fapt, avea afinităţi faţă de PSD şi pe vremea-n care era membru PNL.

Cu aproape trei ani în urmă, Costel Avram spunea că ia „o pauză de la politică”, demisionând din PNL şi declarându-se total dezamăgit. „Dezamăgit sunt şi acum, când un partid câştigă clar alegerile şi vin alţii, minoritari, şi lansează tot felul de acuze, în loc să lase faptele să vorbească. Ţineţi cont că mă înscriu într-un partid pe care toate sondajele de opinie îl dau ca fiind în descreştere. Dacă PRM-ul nu mai e, PSD-ul a rămas singurul partid care ţine cu oamenii, M-am înscris ca simplu membru al organizaţiei PSD Deva”. Întrebat fiind dacă se adeveresc zvonurile potrivit cărora, de fapt, PSD îl pregăteşte să devină preşedinte al Consiliului Judeţean: „Repet, sunt simplu membru şi le mulţumesc colegilor din PSD Deva pentru primirea făcută. Mai e mult şi până mâine, ce să mai vorbim până anul viitor. Eu fac administraţie. Nu are de-a face înscrierea mea în PSD cu niciun plan. N-am vorbit cu nimeni despre niciun plan, nici administrativ, nici politic. Până una – alta, eu îmi fac datoria. Vedem ce ne rezrevă viitorul”.

Moloţ: „Oportunist cum e…”

Costel Avram s-a retras, oficial, din politică, în primăvara anului 2016, când, după o lungă perioadă în care a fost membru PRM (cu o scurtă „rătăcire” prin PSD), a demisionat din PNL (partid în care intrase în 2012). A fost apoi susţinut la conducerea operatorului de apă şi canalizare din Valea Jiului de şefii liberali ai Consiliului Judeţean, începând cu Moloţ şi terminând cu David. Prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL, Adrian David, a reacţionat: „Din punctul meu de vedere el (Costel Avram – n.red.) este de multă vreme membru PSD. E o opinie personală. Cred că s-a comportat ca un membru PSD încă din 2012 (anul în care Avram a intrat în PNL – n.red.). Oricum, scena politică nu se schimbă nicicum prin faptul că domnul Costel Avram a devenit oficial membru PSD”.
În acelaşi ton a fost şi reacţia lui Mircea Moloţ, cel care l-a propulsat pe Costel Avram, în 2008 pe post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, după care l-a susţinut să devină manager al societăţii ApaServ Valea Jiului: „El era în PSD şi când era (oficial – n.red.) în PNL. Oportunist cum e, dacă în 2020 va câştiga un alt partid, nu ar fi exclus să-l vedem la acel partid, indiferent despre ce partid ar fi vorba. Era de aşteptat să devină membru PSD, nu e nicio noutate pentru mine. E adevărat că eu l-am susţinut în 2008 pentru un post de vicepreşedinte în CJ, dar atunci a fost vorba de respectarea unei promisiuni, cu toate că nu am fi avut nevoie de cele două voturi ale PRM-ului de la acea vreme pentru a avea majoritatea în Consiliu”.

Citeşte şi
https://glasul-hd.ro/costel-avram-nu-ma-astept-sa-fiu-schimbat/
https://glasul-hd.ro/costel-avram-pleaca-din-pnl-liderul-liberalilor-hunedoreni-nu-nicio-reactie/
https://glasul-hd.ro/costel-avram-eu-nu-sabotez-pnl-ul/