Sănătate

Comunicat de presă al Colegiului Județean al Medicilor Hunedoara

Colegiul Județean al Medicilor Hunedoara urmărește cu maximă îngrijorare modalitatea în care Guvernul României a înțeles și înțelege să gestioneze criza creată de pandemia cu coronavirus care, în prezent, este în stadiul de transmitere intracomunitară.

Existența unui număr, total inacceptabil, de cadre medicale infectate cu noul tip de coronavirus raportat la numărul total de persoane confirmate  în prezent ne arată ineficiența măsurilor privind prevenirea și transmiterea bolii la populație și sectorul medical.

Stocurile pe cale de epuizare și, în foarte multe cazuri, lipsa totală a echipamentelor de protecție expune personalul medical infectării și ulterior îi transformă pe colegii noștri în vectori de transmitere a infecției. Confirmarea diagnosticului prin trimiterea probelor în centre universitare implică timp și consum de medicamente și echipamente medicale. Normalitatea  presupune aparatura necesară la nivelul județului și testarea întregului personal medical având în vedere  implicarea acestuia în contextul pandemiei.

Rămânem credincioși dictonului care ne guvernează activitatea „primum non nocere” ( mai întâi nu face rău).

Rugăm insistent Comitetul Județean pentru Situații Speciale de Urgentă să asigure aprovizionarea în cel mai scurt timp a unităților sanitare publice și private (medicina de familie) cu echipament de protecție și materiale de dezinfecție. Apelul nostru coagulează strigătele de disperare ale colegilor din întregul județ.

Mulțumim celor care îi consideră pe colegii noștri „eroii din linia întâi” și nu ne dorim ca aceștia să se transforme în martiri.

Biroul Executiv al CJM Hunedoara