glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Vinete umplute cu pui

Umpluturile pentru vinete pot varia în funcție de gust sau de sezon. Oricum ar fi, sunt absolut delicioase.

Ingrediente

·        2 vinete mari

·        un piept de pui Avis 3000

·        o ceapă

·        câteva fire de usturoi verde

·        un ardei capia

·        2 roșii

·        o legătură cu mărar

·        un ou Avis 3000

·        brânză rasă sau cașcaval

·        sare

·        piper

·        boia dulce

·        cimbru

·        busuioc

Sos de iaurt:

·        200 g iaurt

·        un fir de usturoi verde

·        mărar tocat

Mod de preparare

  1. Vinetele se taie transversal, se scoate miezul cu o lingură, apoi se pune sare peste ele și se lasă deoparte. Miezul se toacă la robot (sau cubulețe) și se lasă într-un bol cu puțină sare deasupra.
  2. Pieptul de pui se taie fâșiuțe foarte subțiri, ceapa, usturoiul și ardeiul capia se mărunțesc la robot.
  3. Într-o tigaie încăpătoare se pune puțin ulei de măsline, se adaugă ceapa și usturoiul, apoi puțină apă și se lasă câteva minute să se înmoaie. Se adaugă ardeiul roșu, se mai lasă câteva minute pe foc, apoi se pune carnea de pui. Miezul de la vinete se pune într-o sită și se spală foarte bine sub jet de apă rece. Toată zeama lăsată este amară și trebuie s-o înlăturăm! Apoi punem în tigaie și miezul de la vinete, o ceșcuță cu apă, condimentăm după gust și lăsăm să scadă tot lichidul, amestecând din când în când (la foc mic). După ce oprim focul lăsăm să se răcorească 10 minute, apoi adăugăm oul bătut și mărarul tocat.
  4. Vinetele scobite le scurgem de zeama lăsată și le spălăm foarte bine cu apă fierbinte.
  5. Așezăm vinetele într-o tava termorezistentă, le umplem cu amestecul de carne și legume, apoi așezăm deasupra felii de roșii. Punem în vas o cană cu apă și acoperim cu folie de aluminiu, apoi lăsăm la cuptor 20 de minute, la foc mediu.
  6. Se scoate apoi folia și se rade brânză sau cașcaval peste vinete . Se presară deasupra busuioc și se mai lasă 5 minute la cuptor.
  7. Sosul de iaurt cu care se servesc vinetele umplute se face foarte simplu. Se amestecă iaurtul cu usturoiul mărunțit și mărarul tocat.

 

Se servesc fierbinți și cu poftă!!!

 

Sursa: www.bucataras.ro

Back to top button