glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei

Tocăniță de tortellini cu pui

Ingrediente pentru 4 porții:
– 250 g tortellini proaspeți
– 500 ml supă de pui
– 400 g legume congelate asortate
– 500 g mini fileuri din piept de pui AVIS
– 2 linguri ulei
– sare și piper
– boia dulce
– usturoi
– 300 ml smântână dulce pentru gătit
– 150 g cașcaval/parmesan dat pe răzătoare

Mod de preparare

Într-o oală încăpătoare punem supa de pui, tortellini și legumele și le lăsăm să fiarbă 10 minute sau până pastele și legumele sunt făcute. Separat, amestecăm mini fileurile din piept de pui cu uleiul, sare, piper, boia și usturoi, astfel încât carnea să fie bine condimentată, apoi le prăjim în tigaia grill, la foc moderat, până sunt rumenite frumos pe ambele părți. Tăiem apoi carnea cubulețe de mărimea unei îmbucături și adăugăm carnea și smântâna în tocăniță. Le amestecăm și le lăsăm să dea un clocot împreună, potrivim de sare și piper după gust. La final nu ne rămâne decât să adăugăm cașcavalul sau parmesanul date pe răzătoare și să amestecăm până se topesc. În funcție de brânză folosită și de cât este aceasta de sărată, folosim mai puțină sare în rețetă. Tocănița este absolut delicioasă, mai ales când este servită fierbinte. Poftă bună!