glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Tobă de pui

Adoraţi toba din comerț, dar doriți ceva mai sănătos, fără aditivi chimici și gluten? Va prezentăm o rețeta de tobă din pui, preparată în condiții casnice. Aceasta va înlocui cu succes mezelurile din comerț, fiind foarte gustoasă și sănătoasă. Aperitivul se prepară foarte ușor, este sățios și puțin picant. Toba delicioasă poate fi servită cu o felie proaspătă de pâine la micul dejun sau ca o gustare în timpul zilei. Vă îndemnăm să pregătiți toba apetisantă și să-i uimiți pe cei dragi cu deliciul special.

Ingrediente :

  • 1 pui Avis 3000
  • 30 grame gelatină
  • 1 lingură sare
  • 2-3 frunze de dafin
  • piper boabe
  • 5 căței de usturoi
  • 1 linguriță ierburi de provence

 

Mod de preparare:

  1. Se spală și se porționează carnea. O asezăm într-o cratiță mică împreună cu restul de ingrediente – gelatina, sarea, frunzele de dafin și piperul boabe, mai puțin usturoiul și ierburile pe care le punem mai târziu. Punem cratița mică într-una mai mare în care am pus apa la fiert. În concluzie, punem la foc la Bain-Marie. Când apa din cratiță mai mare fierbe, dăm focul la minim și acoperim oala cu capac, astfel, carnea va fierbe în suc propriu.
  2. Se lasă pe foc în jur de 3-4 ore, având grijă să completăm apa din vasul mare, care se evapora. (se va completa cu apă fierbinte)
  3. În tot acest timp se întorc bucățile de câteva ori, ca toate să fie bine pătrunse.
  4. Mărunțim ierburile de provence și le adăugăm și pe acestea (când e aproape gata)
  5. Când carnea e bine fiartă, o scoatem pe un platou să se răcească și o alegem de pe oase, eliminând pielea. Usturoiul pisat îl adăugăm peste zeama și-l lăsăm să se infuzeze.
  6. Tăiem o sticlă de apă și punem în ea bucățile tăiate. Strecurăm zeama și-o turnăm peste carne. Acoperim cu folie și dăm la frigider câteva ore pentru a se închega.
  7. Se taie sticla cu un cutter și scoatem toba cu grijă.
  8. Se păstrează la frigider, nu mai mult de 4-5 zile . Se porționează doar în momentul servirii.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

Sursa : www.bucataras.ro

Vezi și
Close
Back to top button
Close
Close