glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Tagliatelle cu ciuperci şi piept de pui

Ingrediente:

  • 400 g piept de pui de la AVIS 3000
  • 250 gr tagliatelle PetrasBio
  • o ceapă medie
  • o lingură de unt
  • 8 ciuperci champignon
  • 100 g smântână
  • sare, piper după gust
  • rozmarin (o crenguţă)
  • 100 g parmezan ras

Pastele astea cu nume pretenţios şi care de fapt sunt nişte tăiţei laţi, se spune că au apărut atunci când o bunicuţă dintr-o familie italiană şi-a spart ochelarii de vedere şi a fost nevoită să le taie aşa ca să nu le amestece cu bucăţele de degete. Noi le cumpărăm gata făcute şi uscate de la fabrica unui prieten din Deva sau de la magazinele Pro HD-AB. Din cauza asta trebuie să le fierbem în apă cu un pic de sare vreo 7-8 minute, timp în care putem afla (de pe net, de unde altundeva?) că primele paste le-a adus în Italia Marco Polo, tocmai din China.
Între timp curăţăm ceapa şi o tăiem mărunt, o punem la călit într-o tigaie, împreună cu untul. De jenă că tocmai ne-a făcut să plângem, leguma noastră se înroşeşte în primă fază şi apoi o dă pe auriu, asta ca să marcheze momentul la care trebuie să adăugăm în tigaie pieptul de pui tăiat cubuleţe. Le lăsăm să se împrietenească vreo 5 minute.
Profităm de răgaz ca să tăiem ciupercile feliuţe subţiri, inclusiv cozile. Le aruncăm şi pe astea în tigaie şi deja arată şi miroase apetisant. Amestecăm în smântână sare, piper şi nişte rozmarin (care, pentru cine nu ştie, este un fel de bleumarin, dar pentru fete) şi turnăm rezultatul peste toate celelalte. Mai ţinem pe foc încă 5 minute, numa’ bine să avem timp să scurgem pastele care între timp s-au fiert. N-ar fi rău să le şi clătim puţin în strecurătoare, de-abia nu ne frigem buzele când dăm năvală pe farfurii.
De-acum e simplu: punem pastele într-o farfurie mai adâncă, să nu trebuiască să le fugărim cu furculiţa, turnăm sos peste ele şi dacă tot am făcut-o lată că băgăm în noi carbohidraţi care îngraşă, nu mai contează o linguriţă-două de parmezan ras fin.
P.S. Tagliatelle-le astea de la prietenul nostru sunt simple, din grâu spelta sau cu busuioc, cu spanac şi cu mult drag făcute.

Back to top button