glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Supă “Thai” cu piept de pui

Ingrediente:

  • un piept de pui de la AVIS 3000
  • un zucchini
  • 3 morcovi
  • 2 ardei roşii
  • o ceapă mare
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 20 g ghimbir
  • 2 linguri de zeamă de murături opţional, oţet
  • 2 fire ceapă verde
  • un pachet de laşcă de la Buna Romaniţa (de la Pro HD-AB)

Dacă în februarie ne-am dezmorţit din iarnă şi ne-am dezmeticit după chef cu o supă asiatică acră, acum, în noiembrie, încercăm să ne încălzim cu o supă “Thai”. Se serveşte cu tăiţei şi în mod normal ar trebui să cumpărăm din ăia chinezeşti, subţiri ca aţa şi făcuţi din orez, dar eu vă garantez că iese mai bună cu “Laşcă de la Buna Romaniţa”. Găsiţi în magazinele Pro HD-AB.
Cum să-ncep? Păi, ne spune şi numele, trebuie să t(h)ai mărunt ingredientele. Nişte zucchini (sau dovlecel) îl facem cubuleţe, morcovii îi tăiem bastonaşe, ardeiul roşu îl facem rondele şi deja ne simţim ca la ora de caligrafie din clasa întâi. Drept pentru care ceapa pur şi simplu o mărunţim, tocând-o fără milă până plânge – de data asta – ea. Toate legumele le călim în uleiul de măsline şi le punem pe rând, în funcţie de cât de repede se fac fiecare. Ar fi indicat să începem cu morcovul, apoi ceapa şi mai la final dovlecelul şi ardeiul roşu. Când mai că e gata, presărăm şi ghimbir ras. Aici nu pot spune o cantitate, fiecare pune cât suportă.
Pieptul de pui se spală bine, se desface în două bucăţi întregi şi se pune la scăldat într-un jacuzzi culinar, adică îl fierbem în vreo doi litri de apă. Nu trebuie să clocotească tare pentru că altfel riscăm să se desfacă în bucăţele carnea şi nu vrem asta. După ce pieptul s-a fiert, îl scoatem şi turnăm în apa fierbinte amestecul de legume călite.
Mai lăsăm câteva minute pe foc apoi acrim fiertura cu oţet. Aş spune că dacă folosim în loc de asta oleacă de zeamă de la murături, nu poate decât să-i dea o notă şi aromă aparte, trăgând gustul mai pe meleagurile noastre. Aruncăm acolo şi vreo două cepe verzi tocate, în loc de clasicul deja pătrunjel, şi e gata.
Servim în boluri adânci şi nu prea mari, ca cei de la masă să mai ceară o porţie şi asta să ne facă să ne simţim bine. A, şi punem şi laşca, doar n-am fiert-o degeaba. Şi pieptul de pui. Şi… Nu, n-am mai uitat nimic.

Poftă mare!

Back to top button