glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei

Spaghete cu sparanghel și ou

Ingrediente:
4 ouă AVIS, 2 linguri ulei de măsline, 2 linguri suc de lămâie, 1 lingură muștar, 125 g unt, 5 linguri busuioc, pătrunjel și cimbru tocate, 2 căței usturoi zdrobiți, 1 ceapă mică tocată mărunt, 300 g sparanghel, 300 g spaghete, 100 g pesmet.

Metodă de preparare:
Blanșează sparanghelul în apă, clocotind timp de 2 minute, apoi scoate-l în apă cu gheaţă. Taie-l în bucăţi mai mici şi pune-l deoparte.
Amestecă, într-un bol, ceapa tocată, usturoiul, 3 linguri de ierburi aromatice tocate, untul şi muştarul. Adaugă sucul de lămâie, sare şi piper.
Prăjeşte pesmetul în puţin ulei timp de 5 minute, la foc mediu, până devine auriu.
Fierbe pastele al dente în apă cu sare. Scurge-le. Adaugă peste pastele fierbinţi amestecul cu unt şi muştar şi amestecă bine. Pune şi bucăţelele de sparanghel şi jumătate din pesmet.
Prăjeşte 4 ouă AVIS ochiuri şi serveşte-le peste paste cu restul de pesmet.