glasul-hd.ro Web analytics


Rețeta zilei by Avis 3000

Shaorma de pui

Cu de toate sau numai cu ce vrei tu, shaorma poate fi făcută chiar la tine acasă, cu ingrediente cărora le știi proveniența. Shaorma de pui făcută în casă este o alternativa mai sănătoasă și mai hrănitoare decât orice variantă ai putea cumpăra din oraș.

Ingrediente :

  • 2 piepți de pui AVIS 3000
  • 3-4 cartofi
  • varză proaspătă
  • 1 ceapa galbenă
  • 2-3 castraveți murați
  • 1 pahar mic smântână slabă
  • 2 căței usturoi
  • 2 linguri ketchup
  • 4 lipii medii
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Curăță și feliază cartofii pentru prăjit, feliază și frige pieptul de pui pe grătar și taie legumele mărunt.
  2. Într-un castron, ia fiecare felie de piept de pui și mărunțește-o cu mâinile în fâșii lungi (ai mai mult spor decât cu un cuțit), rupând bucățile pe fibră.
  3. Într-un alt castron, mărunțește usturoiul în smântână și amestecă, apoi adaugă sare și piper după gust.
  4. Taie fin varza, ceapa și castraveții.
  5. După ce ai prăjit și cartofii, e timpul să asamblezi shaorma: încălzește puțin lipia la aragaz, pe focul dat mic, unge lipia cu sos de usturoi, apoi pune câte o pătrime din ingrediente în ordinea următoare: carne, cartofi, ketchup, urmate de varză, ceapă și castraveții murați.
  6. Nu umple foarte tare lipia, astfel încât să poți ridica marginea de jos a acesteia peste ingrediente, și să o poți rula cu ușurință. După ce ai strâns-o bine (ai grijă să nu se rupă lipia!), îmbracă mâna cu o pungă alimentară și cuprinde partea de jos a shaormei, apoi ridică punga încât să o înfășori strâns în jurul lipiei, încât să nu se desprindă în timp ce o savurezi.
  7. Procedează la fel cu celelalte 3 lipii rămase și astfel obții 4 porții de shaorma de pui, făcută în casă.

 

Sursa: www.retetepractice.ro

Vezi și
Close
Back to top button
Close
Close