glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei

Salată de boeuf cu piept de pui

Ingrediente:
1 piept de pui AVIS, 5 cartofi medii, 2 morcovi, 1 păstârnac, 100 g mazăre, 200 g castraveți în oțet, sare după gust, 3 ouă, ulei.

Metodă de preparare:
Umplutura:
Se curăţă legumele de coajă şi se pun împreună cu carnea la fiert cu un praf de sare. Dacă legumele sunt fierte, ne putem da seama dacă le testăm cu furculiţa, le scoatem şi mai lăsăm carnea încă un pic să fiarbă.
Se lasă să se răcească, se toacă mărunt legumele, carnea şi castraveţii şi se pun într-un vas mare.

Maioneza:
Fierbem 2 ouă, iar gălbenuşurile le amestecăm cu gălbenuşul crud până obţinem o compoziţie omogenă, fără cocoloaşe. Cu ajutorul unei linguri de lemn se mişcă în aceeaşi direcţie şi adăugăm uleiul puţin câte puţin până obţinem maioneza de care avem nevoie.
După terminarea maionezei amestecăm totul, apoi ornăm după bunul plac şi o dăm la frigider.