glasul-hd.ro Web analytics


Politică

Răscoală în PSD Hunedoara. Nistor îl propune candidat pe Mărginean, organizația Deva se revoltă. Război pe față, în partid

Desemnarea candidatului PSD pentru Primăria Deva a provocat un război deschis în interiorul partidului. Vineri, Biroul Executiv Județean al PSD l-a votat drept candidat pe Petru Mărginean, în timp ce, cu o zi înainte, Biroul Executiv Local l-a desemnat pe Ovidiu Moș. Impunerea unui candidat care nu face parte din partid i-a revoltat pe social-democrații deveni, care au refuzat, sâmbătă, să îl accepte în partid pe fostul primar al Devei. Aceasta este prima lovitură „sub centură” dată de PSD Deva președintelui Laurențiu Nistor.

Radu Barb, împreună cu alți trei pesediști deveni, au postat sâmbătă, imediat după decizia președintelui Laurențiu Nistor, două fotografii sugestive pentru situația din PSD: una în care arată spre o pancartă pe care scrie „Atenție, vipere” și una în care arată spre o ghilotină.
Radu Barb, împreună cu alți trei pesediști deveni, au postat sâmbătă, imediat după decizia președintelui Laurențiu Nistor, două fotografii sugestive pentru situația din PSD: una în care arată spre o pancartă pe care scrie „Atenție, vipere” și una în care arată spre o ghilotină.

22050942_10211068172166557_3202330937513012332_o

Timp de trei luni, PSD Hunedoara și președintele Laurențiu Nistor au susținut că există trei posibili candidați ai partidului la Primăria Deva: Radu Barb, Ovidiu Moș și Emil Stoica. Aceștia și-au făcut campanie, s-au contrat, „s-au bătut” unul cu altul, iar, joi, PSD Deva l-a desemnat pe câștigătorul „luptei”, pentru a intra în cursa electorală din 5 noiembrie, pe Ovidiu Moș. Numai că, din „războiul fratricid” a ieșit învingător, până la urmă, Petru Mărginean. Cum? Vineri, în ședința constituită la nivelul PSD Hunedoara, pentru validarea candidatului, Laurențiu Nistor l-a sunat pe Petru Mărginean pentru a-l întreba dacă vrea să fie candidatul PSD. A pus telefonul pe speaker, pentru ca toți din sală să audă ce vorbesc, iar răspunsul a fost „Da”. Cu 56 de voturi pentru Mărginean, 10 pentru Moș și câteva abțineri, fostul primar al Devei a fost desemnat candidat, fără a fi membru PSD. Sursele noastre spun că hotărârea ar fi fost luată de mult timp, și doar acum ar fi fost scoasă „din joben”. Se pare că după această decizie a lui Laurențiu Nistor, tensiunile în interiorul PSD au luat amploare, cei trei posibili candidați, Radu Barb, Ovidiu Moș și Emil Stoica fiind extrem de nemulțumiți de hotărâre.

PSD Deva s-a unit împotriva lui Mărginean și a lui Nistor

Sâmbătă, la ora 16, membrii PSD Deva au fost convocați într-o ședință pentru a-l primi în partid pe Petru Mărginean. Au fost chemați aproximativ 80-90 de oameni. Radu Barb, Ovidiu Moș și Emil Stoica, alături de susținătorii lor, nu au fost prezenți la ședință, sursele noastre spunând că cei trei s-au coalizat împotriva lui Mărginean și împotriva deciziei președintelui PSD Hunedoara. „La ședința în care Laurențiu Nistor voia să îl prezinte pe Petru Mărginean drept candidat și să îl primească în partid s-au prezentat 27 de persoane. Oamenii s-au dus acolo și au zis clar: nu suntem de acord ca Mărginean să fie candidat, pentru că Mărginean a mai fost susținut de noi și nu ne-a băgat în seamă, nu a avut activitate în folosul nostru, nu a susținut proiectele noastre, din contră, ne-a trădat de trei ori. A făcut tot ce a putut pentru ca noi să pierdem alegerile, nu e un om vertical. Fiecare și-a spus păsurile. Nu s-a putut vota pentru că nu a fost cvorum”, au declarat sursele noastre. În acest context, Laurențiu Nistor pare să fi pierdut contactul cu partidul. „Mărginean nu este în partid, nu e membru, nu e statutar. Petru Mărginean nu e candidatul PSD. În cazul unor alegeri, cel puțin 10 procente s-au pierdut în momentul acesta. Cel puțin! Nistor a cam scăpat partidul din mână, în situația de față, nu îl mai controlează. Îi rămâne o singură variantă: ori merge el cu Mărginean, ori merge cu partidul și renunță la Mărginean!”, mai declară sursele noastre.

Decizia privind candidatul PSD la Primăria Deva va fi tranșată la nivel național. Luni, Laurențiu Nistor va merge la Comitetul Executiv Național cu două plicuri: într-unul se va afla numele lui Petru Mărginean, care nu este membru PSD și nu e susținut de Organizația Locală, iar în celălalt va fi numele lui Ovidiu Moș, cel desemnat și susținut de PSD Deva pentru a candida pentru fotoliul de primar al municipiului Deva.

Tags
Back to top button
Close
Close