glasul-hd.ro Web analytics


Rețeta zilei by Avis 3000

Pui pe sare la cuptor – rețeta simplă de pui fript

Astăzi vă propunem o rețetă simplă și gustoasă, pui pe sare la cuptor. Preparat astfel, puiul este delicios, fraged, atât cât trebuie de sărat și-n plus puteți folosi condimentele și ierburile aromate pe care le preferați.

Garnitura potrivită ar fi o salată verde cu roșii și morcovi,dar merg de minune și niște cartofi aromați la cuptor.

Ingrediente :

  • 1 kg de sare grunjoasă
  • 1 pui AVIS 3000
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de boia de ardei dulce
  • 1 linguriță de usturoi praf
  • 1/2 linguriță chilli
  • 1/2 linguriță piper
  • cimbru proaspăt sau uscat
  • câteva frunze de busuioc
  • oregano proaspăt sau uscat

 Mod de preparare

  1. Spălăm ,curățăm puiul ,pârlim puful cu o torța de bucătărie și-l despicăm pe piept.
  2. Într-un bol amestecăm uleiul de măsline,condimentele și ierburile aromate tocate.
  3. Acoperim foarte bine puiul pe toate părțile cu acest amestec. Într-o tavă punem sarea,o nivelăm formând un strat uniform și așezăm puiul.
  4. Ca să puteți scoate ușor sarea din tava după coacere (pentru că se va întări și va fi un bloc de sare ),așezați întâi o hârtie de copt.
  5. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 200 °C și coaceți 1 ora și vreo 20 de minute până când se rumenește frumos deasupra. Pentru siguranță înfigeți o scobitoare în pulpa și,dacă nu iese lichid , puiul este gata.
  6. Mâncați-l cald, alături de garnitura preferată.

 

Poftă bună!

Sursa: www. retetefeldefel.ro

Vezi și
Close
Back to top button
Close
Close